Style

Met deze 5 manieren herken jij of een Rolex echt of nep is

manieren rolex echt nep herkennen

Als je een luxe Rolex wilt kopen, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je niet opgelicht wordt. Nagemaakte Rolexen beginnen er steeds echter uit te zien, dus het kan soms lastig zijn om met het blote oog te zien of een horloge nou echt is. Om jou een handje te helpen, zetten we enkele tips op een rijtje die jou kunnen helpen bij het onderscheiden van een echte en neppe Rolex.

Een echte of neppe Rolex

Als je op zoek bent naar een luxe horloge, is de kans groot dat je een Rolex overweegt. Maar hoe weet je of het horloge dat je bekijkt echt is of nep? In dit artikel leer je hoe je een echte Rolex van een nep kunt onderscheiden.

We gaan in op de belangrijkste kenmerken van een echte Rolex, zoals de gebruikte materialen, het serienummer, de afwerking en het officiële logo. Zo kan je zeker weten dat je een echte Rolex koopt en niet bedrogen wordt door een nep-horloge. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten om te bepalen of een Rolex echt is of niet:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

1. Kijk naar de gebruikte materialen

Een echte Rolex wordt gemaakt van hoogwaardige materialen zoals edelstaal, goud of platina. Deze materialen zijn duurzaam en kenmerken zich door hun glans en stevigheid.

Als het horloge dat je bekijkt gemaakt is van goedkopere materialen zoals kunststof of verzilverd metaal, is de kans groot dat het nep is. Deze materialen zijn vaak minder stevig en geven het horloge een goedkope, onprofessionele uitstraling.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

2. Controleer het serienummer

Een echt Rolex model heeft een uniek serienummer dat op de achterkant van het horloge is gegraveerd. Dit nummer is tussen de 4 en 8 cijfers lang. Je kan dit serienummer op de website van Rolex opzoeken om te zien of het horloge echt is of niet.

Houd er rekening mee dat sommige neppe Rolexen ook een serienummer hebben, dus alleen het serienummer controleren is niet voldoende om te bepalen of het horloge echt is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

3. Let op de details

Een echte Rolex is zorgvuldig afgewerkt met fijne details zoals gladde afwerkingen. De wijzerplaat en de kroon zijn bijvoorbeeld perfect rond en hebben geen oneffenheden.

Ook als het horloge dat je bekijkt kleine beschadigingen of krassen heeft, is de kans groot dat het nep is. Een echte Rolex is gemaakt van hoogwaardige materialen en is daarom bestand tegen kleine beschadigingen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

4. Zoek naar het officiële Rolex-logo

Een echte Rolex heeft het officiële Rolex-logo op verschillende plekken, zoals op de wijzerplaat, de kroon en de achterkant van het horloge. Dit logo bestaat uit de naam “Rolex” in gouden letters, omringd door een rond, gouden embleem.

Sommige neppe Rolexen hebben ook een logo hebben dat lijkt op het officiële logo van Rolex. In dit geval is het belangrijk om goed te kijken en de kwaliteit van het logo te controleren. Als het logo oneffenheden heeft of niet goed leesbaar is, is de kans groot dat het horloge nep is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

5. Let op de prijs

Een echte Rolex is een luxe horloge en daarom ook behoorlijk duur. De prijs van een Rolex kan variëren afhankelijk van het model, de gebruikte materialen en andere factoren, dus er is geen specifiek bedrag dat je kan gebruiken om te bepalen of het horloge echt is of niet. Als het horloge dat je bekijkt echter een veel te lage prijs heeft, is de kans groot dat het nep is.

Sommige neppe Rolexen worden ook tegen een redelijk hoge prijs verkocht. Dit gebeurt meestal als de verkoper het horloge als echt verkoopt, terwijl het in werkelijkheid nep is. In dit geval is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar andere factoren zoals de gebruikte materialen en het serienummer. Als je twijfelt, neem dan contact op met een erkende Rolex-dealer om zeker te weten dat je een echte Rolex voor je collectie koopt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)