man on fire denzel washington
Film & Serie

Netflix film ‘Man on Fire’ met Denzel Washington is een must-see

Een van de meest ondergewaardeerde film met Denzel Washington in de hoofdrol is officieel uitgekomen op Netflix. Man on Fire wordt zelfs gezien als een van Washington’s beste films ooit gemaakt. En als groot liefhebbers van films en series mochten we je deze natuurlijk niet onthouden.

Denzel Washington Man on Fire

In Man on Fire uit 2004 speelt Denzel John W. Creasy, een voormalige CIA-officier die is ingehuurd door een rijke familie in Mexico om hun dochter Pita te beschermen in wat een golf aan ontvoeringen lijkt te zijn. Al snel ontstaat er een vriendschappelijke band tussen het meisje en Creasy.

Maar dan wordt de dochter toch ontvoerd. In de nasleep hiervan gaat Creasy op een bloeddorstige missie om de verantwoordelijke personen te pakken: ‘Ik ga ze vermoorden; iedereen die erbij betrokken was, iedereen die ervan profiteerde, iedereen die zijn ogen naar mij opent.’

Gerijpt met de tijd

Ondanks dat de film door veel kijkers vandaag de dag wordt beschouwd als een van Denzel Washington’s beste films, werd Man on Fire in de eerste instantie helemaal niet zo goed ontvangen. Het lijkt er nu echter op dat kijkers 17 jaar na de release van de film zijn bijgedraaid in hun mening.

Man on Fire is gewelddadig. Het is over de top. Het is het ideale voorbeeld van een wraakfilm. De film is emotioneel en tegelijkertijd volgestopt met actie. En net als je denkt dat de film niet gruwelijker kan worden, steekt Denzel een bom in de achterste van een crimineel. Dat is nog eens Hollywood.

man on fire denzel washington

Films op Netflix

Of ben je misschien toch meer fan van andere genre’s? Dan heeft Netflix een heel arsenaal an goede films en series die te zien zijn op de streamingdienst. Zo kun je hier de beste films op Netflix in oktober zien. Als je toch meer op zoek bent naar een goede serie om te bingewatchen, zijn dit 6 populaire Netflix series die je echt gezien moet hebben.