Rechter oordeelt man kaal noemen valt onder seksuele intimidatie
Life

Rechter oordeelt: man kaal noemen valt onder seksuele intimidatie

Een Britse rechtbank heeft bepaald dat als je een man ‘kaal’ noemt, dit kan vallen onder seksuele intimidatie. Drie leden van een speciaal tribunaal hakten de knoop door over deze kwestie, waarbij hun argument was dat een man kaal noemen hetzelfde is als commentaar geven op de borsten van een vrouw.

Een man kaal noemen is seksuele intimidatie

Ook zou de term kaalheid verband houden met een eigenschap van seks, hoe gek dat ook klinkt. De uitspraak, die woensdag werd gepubliceerd, werd gedaan in een zaak waarin de belediging zou zijn gebruikt tegen Tony Finn, terwijl hij als elektricien werkte voor de bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk.

De man werkte 24 jaar bij het bedrijf in Yorkshire in het noorden van Engeland. Hij werd vorig jaar ontslagen en ook de omstandigheden rond zijn ontslag speelden mee. Tony zei hierover dat hij een “kale klootzak” werd genoemd en werd bedreigd door zijn ploegleider, Jamie King, ergens in 2019.

Een man kaal noemen is seksuele intimidatie

Schending van zijn waardigheid

Het tribunaal stelde ook vast dat de belediging van mijn ploegleider een ‘schending was tegen de waardigheid van de eiser’. Zo zou het een intimiderende omgeving voor hem creëren, puur en alleen voor het doel om het geslacht van de eiser te beledigen.

De rechter was luid en duidelijk: “Hoewel, zoals we zien, industriële taal (scheldwoorden) gemeengoed was op deze fabrieksvloer in West Yorkshire, naar ons oordeel overschreed de ploegleider de grens door persoonlijke opmerkingen te maken aan de eiser over zijn uiterlijk.”

een man kaal noemen seksuele intimidatie

Het vreemdste van het hele verhaal is het feit dat Finn naar verwachting een schadevergoeding zal krijgen op basis van de uitspraak van het tribunaal. Het bedrag wat hij gaat krijgen is echter nog niet vastgesteld. Wel lekker verdient, als je het ons vraagt.

Kaalheid

Blijkbaar voelde Tony Finn zich behoorlijk gekwetst nadat hij kaal was genoemd door zijn teamleider. Dan hebben wij bij deze goed nieuws voor hem. Volgens nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat er een mogelijke oplossing is tegen kaalheid.

Lees ook eens één van deze artikelen: