Film & Serie

Neflix-aanrader: “Real-life-thriller” met twee seizoenen scoort 8,6 op IMDb

making-a-murderer-netflix
Foto: Youtube

Making a Murderer, over de verkrachting en moord op de Amerikaanse Theresa Halbach, is een 100% aanrader voor liefhebbers van “real-life-thrillers”. Het eerste deel van de serie, bestaande uit twee seizoenen en in totaal 20 afleveringen, verscheen in 2015 op Netflix. Op het moment van uitkomen was de serie razend populair. Dit is jouw reminder om deze afleveringen te gaan bingen, mocht je ze nog niet hebben gezien. In dit artikel leggen we je uit waar de serie over gaat en wat deze zo sterk maakt.

Making a Murderer op Netflix

Aan het einde van 2015 verscheen de Netflix Original docu Making a Murderer. Het werd binnen no time een van de meest besproken series op dat moment. De documentaire gaat over de zaak waarin Steven Avery werd beschuldigd en veroordeeld voor de moord op de Amerikaanse Halback. Toch riep de serie direct veel vragen en twijfels op bij de kijkers. Mensen kregen namelijk het idee dat Avery er keihard in werd geluisd. Hij zat namelijk eerder al onterecht vast voor 18 jaar lang, voor een verkrachting van een andere vrouw.

Drie jaar later verscheen het tweede deel van de documentaire serie. Making a Murderer Part 2 gaat in op de vragen die kijkers hadden na het zien van het eerste deel. In dit deel volgen we namelijk Avery en zijn advocaten. Zij doen er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. De zaak krijgt gekke wendingen en zonder spoilers te verklappen: de documentaire is bloedstollend om te volgen en laat jou geen seconde met rust.

Is het een reality-show of realiteit?

Ondanks alle goede en positieve reacties zijn er ook mensen die twijfels hebben bij de serie. Kijkers vinden de serie erg gekleurd in ingaan op drama en commercie. Je moet dus bepaalde dingen wellicht met een korreltje zout nemen. Het verhaal is gebaseerd op de werkelijkheid, maar is een tikkeltje ingekleurd en gedramatiseerd. Dit is goed om te weten voordat je aan de serie begint.

In het tweede seizoen lijken de makers zich bewuster te zijn geworden van de gevolgen van de serie. Ze laten namelijk zien wat het eerste deel op Netflix teweegbracht. Etisch verantwoord of niet? Wij hebben er in ieder geval met verbazing naar gekeken. Ook op IMDb is de serie een daverend succes te noemen. De serie scoort daar namelijk een keiharde 8.6.

Manly’s Netflix tips: