Netflix

Madoff: The Monster of Wall Street is de nieuwe veelbesproken serie op Netflix

madoff: the monster of wallstreet Netflix

Een meeslepende Netflix serie over iemand die absurd veel geld verdient en vervolgens alles weer verliest; wie wilt dat nou niet zien? Netflix brengt 4 januari 2023 een documentaire genaamd “Madoff: The Monster of Wall Street” uit. Veel mensen hebben positief gereageerd op de aankondiging van deze documentaire. Maar wat kan je allemaal verwachten van deze serie? 

Madoff: The Monster of Wall Street

De documentaire volgt het leven van Bernie Madoff vanaf zijn jonge jaren tot aan zijn arrestatie en veroordeling voor fraude. Het toont hoe Madoff zijn beleggingsfirma opbouwde en hoe hij steeds meer geld verdiende door beleggers te overtuigen om hun geld aan hem uit te lenen. Het laat ook zien hoe Madoff zijn Ponzi-schema jarenlang volhield, terwijl hij beleggers bedroog en zelf steenrijk werd.

De serie op Netflix gaat ook in op de gevolgen van het schandaal voor Madoff’s familie en vrienden, evenals voor de beleggers die hun geld aan hem hadden uitgeleend. In een documentaire achtige stijl wordt ook getoond wat voor verwoestend effect Madoff heeft achtergelaten op de financiële sector en zijn voormalige investeerders.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Fried (@jfreeeze)

Wie was Bernie Madoff?

Bernie Madoff was een Amerikaanse beleggingsadviseur die in 2008 werd veroordeeld voor fraude. Hij was de oprichter van een groot Amerikaans beleggingsfirma. Madoff beweerde dat hij hoge rendementen behaalde door te beleggen op de beurs, maar in werkelijkheid was hij betrokken bij een enorme Ponzi-schema, waarbij hij geld van nieuwe beleggers gebruikte om te betalen aan oude beleggers.

Het schandaal kwam aan het licht toen de beurs in 2008 instortte en Madoff niet langer in staat was om de betalingen na te komen die hij aan zijn investeerders had. Hij werd veroordeeld tot 150 jaar gevangenisstraf, de maximale straf. Het schandaal verwoestte het leven van veel mensen die hun levensvermogen via Madoff hadden belegd. Madoff is inmiddels overleden, maar zijn verhaal en de schade die hij achter heeft gelaten zal voorlopig niet verdwijnen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Insider Business (@insiderbusiness)