meer-zin-in-seks-in-de-zomer-onderzoek
Life

Lust in the air: hierdoor heb jij in de zomer meer zin in seks

De temperaturen lopen op, de stranden lopen vol en mensen gaan schaarser over straat. In de zomer lijkt het wel alsof iedereen door dit soort ingrediënten meer zin heeft in bloedhete seks. Maar komt dit eigenlijk wel door deze factoren? En wat doet de zomer precies met onze lust? Wij zochten het voor je uit.

Meer lust in de zomer

Uiteraard verschilt deze lust enorm per persoon. Niet iedereen heeft hetzelfde hoge libido en voor sommigen maakt het seizoen een stuk minder uit. Toch merk je vaak om je heen dat er een stuk meer geflirt wordt tijdens de hete dagen. De Volkskrant deed een onderzoek naar een mogelijk bewijs en reden van dit gedrag. Het resultaat? Er is echt wetenschappelijk bewijs.

In het onderzoek komen onder andere gynaecoloog en hormoondeskundige Nils Lambalk, huisarts en seksuoloog Peter Leusink en seksuoloog Rik van Lunsen aan het woord. De grote conclusie van dit onderzoek: de hogere lust piek komt niet door de biologie, maar door ons brein. We hebben namelijk een stuk meer prikkels om mee te dealen.

zomer-zin-seks-onderzoek

Prikkels, tijd, zon en alcohol

In de zomer zijn er een stuk meer prikkels die we moeten verwerken. Denk aan het feit dat mannen en vrouwen er bloter bij lopen dan in de winter. Daarnaast hebben we een stuk meer vrije tijd waar we iets mee moeten doen. Dit is in hun ogen de gouden formule voor deze explosie van lust. Daarnaast hebben we een beter humeur, meer vitamine D en drinken we een stuk meer alcohol. Het resultaat? Stomende sessies.

Maar wat is dan het wetenschappelijk bewijs in dit geval? Er is uit een Zweeds onderzoek gebleken dat mannen vaker klaarkomen in de zomer. Ook het zonlicht helpt bij het opwekken van lust. Je kunt er dus niet zoveel aan doen. Een ander interessant onderzoek wijst uit dat mannen in juli en augustus ook nog eens twee keer zo vruchtbaar zijn dan in maanden als januari. Inspiratie nodig? Check deze standjes op openbare plekken.