Wheels

Lucid Air Tour: nieuwste generatie elektrische auto’s in RAI Amsterdam

lucid-air-tour-amsterdam-rai
Foto: Instagram @lucidmotors

De nieuwe generatie elektrische auto’s hebben een groter bereik, een luxere uitstraling en meer opties dan de huidige generatie auto’s die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Automerk Lucid werd onlangs bekroond met de World Luxury Car Award 2023. Het Amerikaanse merk laat Nederland van 13 tot 16 juli kennismaken met de technologie en het innovatieve design tijdens de Lucid Air Tour in Amsterdam.

Groter bereik en lagere prijzen

Lucid Motors begon in 2014 met de ontwikkeling van de Lucid Air, een elektrische auto met een groot bereik tegen een betaalbare prijs. Het bedrijf produceerde in eerste instantie hoogwaardige accu’s en aandrijflijnen voor elektrische voertuigen onder de naam Atieva. In 2016 werd de naam veranderd in Lucid Motors. Het specialisme van het bedrijf trok financiers aan, waaronder het Saoedi-Arabische Public Investment Funds.

In 2018 kreeg Lucid Motors een financiering van een miljard dollar van het Arabische investeringsbedrijf. Lucid was toen al bezig met de ontwikkeling van een eigen elektrische auto: de Lucid Air. De auto werd in 2016 gepresenteerd. Deze elektrische auto heeft een uitstekende en zeer krachtige motor. Tijdens testritten werden snelheden van ruim 300 kilometer per uur gehaald. Met een gecombineerd vermogen van 750 kW (1000 pk) is de Lucid Air een zeer krachtige auto.

lucid air

Lucid Air Tour in RAI Amsterdam

De ontwikkeling van Lucid Air is inmiddels geperfectioneerd en de modellen zijn klaar om aan het publiek te worden voorgesteld. Het bekroonde Lucid Air-assortiment kan van 13 tot 16 juli in de RAI te Amsterdam worden bekeken. Consumenten kunnen kennismaken met het merk, de verfijnde technologie en het strakke design van de Lucid Air. De schoonheid, innovatie en diversiteit van de thuisstaat van Lucid, Californië, zal op de bezoeker worden overgebracht.

Het assortiment van Lucid Air zal niet alleen bekeken kunnen worden, het is ook mogelijk om een testrit te maken in een van de modellen. Als je geïnteresseerd bent in een dergelijke testrit dan kun je jezelf aanmelden via de registratiepagina van Lucid Motors. Lucid Motors wil de consument een complete ervaring geven als het gaat om de introductie van de Lucid-Air collectie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucid Motors (@lucidmotors)

Lucid Air modellen en openingstijden

De Lucid Air Dream Edition Performance
Het bereik van dit model is 861 kilometer (op 19-inch wielen) en tot 799 kilometer (op 21-inch wielen) volgens WLTP cyclus.
De Lucid Air Grand Touring
Het bereik van dit model is 839 kilometer (op 19-inch wielen) en tot 783 kilometer (op 21-inch wielen)
De Lucid Air Touring
Het bereik van dit model is 725 kilometer (op 19-inch wielen) en tot 648 kilometer (op 21-inch wielen)

De Lucid Air Tour duurt van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli en is te bezoeken in de Amsterdam RAI (P6). De openingstijden:
Donderdag 13 juli: 13:00 tot 19:00
Vrijdag 14 juli: 11:00 tot 20:00
Zaterdag 15 juli: 13:00 tot 20:00
Zondag 16 juli: 13:00 tot 19:00

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucid Motors (@lucidmotors)