love death and robots
Netflix

Love Death and Robots op Netflix: Kijken of skippen?

In de eerste twee seizoenen heeft Love Death and Robots naam gemaakt door korte animatiefilms aan te bieden in het genre sci-fi en horror. Het is bloederig en ongemakkelijk, maar legt ook menselijke dilemma’s bloot. Inmiddels is het derde seizoen uitgekomen, die door fans wordt gezien als de beste tot nu toe.

Love Death and Robots seizoen 3

Het meest indrukwekkende aan het derde seizoen is de verscheidenheid aan films, die variëren van zeven tot 21 minuten. Onze favoriet is de aflevering die is geregisseerd door David Flincher. ‘Bad Traveling’ vertelt het verhaal over een groep zeelieden die worden geterroriseerd door een gigantische hongerige krab.

De aflevering valt niet alleen op door de morele dilemma’s, maar ook door het angstaanjagende realisme waarmee het de monsters (en ingewanden) weergeeft. De aflevering is een verhaal die alleen voorkomt in je ergste nachtmerries, wat ons persoonlijk erg aanspreekt.

love death and robots

Maar ook ‘Swarm’ is een aflevering waar wij een nachtje van wakker hebben gelegen. Deze aflevering stelt zich voor wat er zou gebeuren als mensen zouden proberen een vreedzaam ras van buitenaardse insecten tot slaaf te maken. Spoiler: het loopt niet goed af.

Love Death & Robots: kijken of skippen?

Hier kunnen we kort en krachtig over zijn, maar dat gaan we niet doen. Hou je van het genre sci-fi in combinatie met horror? Dan is deze serie absoluut iets voor je. Hou je van realistische animatie? Dan is deze serie nóg meer voor jou. Love Death and Robots is ongemakkelijk en angstaanjagend, maar deinst ook niet terug voor de nodige humor.

Het hoogtepunt van Love Death and Robots is, nou ja, er is eigenlijk geen hoogtepunt: het zijn gewoon negen uitstekend geregisseerde en unieke genre films die allemaal anders en uniek aanvoelen. Daarom zeggen wij: KIJKEN!

Nieuwe series en films op Netflix

Omdat de afleveringen van Love Death and Robots zo kort zijn, kunnen we ons voorstellen dat je op zoek bent naar iets om de nare smaak mee weg te spoelen. In dat geval is er nog veel meer te beleven op onze favoriete streamingdienst. Lees daarom ook eens één van de onderstaande artikelen: