The Lord of the Rings The Rings of Power
Film & Serie

Lord of the Rings The Rings of Power krijgt snoeiharde kritiek te verwerken

Begin september is het dan eindelijk zover: de nieuwe Lord of the Rings serie op Prime Video. Als groot liefhebbers van de originele trilogie kijken wij enorm uit naar het moment dat de langverwachte show gaat uitkomen. Toch is er flink wat ophef ontstaan.

Kritiek op de serie

En die ophef komt van de kant van de echte diehard Lord of the Rings fans. Want wat blijkt? Volgens deze groep mensen is het vreemd dat er mensen met een niet-westerse achtergrond in de serie te zien is. Volgens hen moeten alle personages een witte huidskleur hebben, aangezien ‘Tolkien dit zo bedoeld had’.

Maar is die kritiek wel juist? Als we kijken naar de achtergrond van de schrijver van de boeken, J. R. R. Tolkien, blijkt dat er wel degelijk andere huidskleuren in zijn verhalen te vinden zijn. Zo heeft hij ooit geschreven over een Hobbit-volk met een donkerder huidskleur.

The Lord of the Rings The Rings of Power

The Lord of the Rings The Rings of Power

De serie speelt zich af tijdens de zogeheten Second Age, duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van zowel The Lord of the Rings als the Hobbit. Personages als Frodo en Aragorn zullen daarom waarschijnlijk niet in de serie verschijnen. Wie wel een rol krijgt in de serie is de Dark Lord Sauron, die zijn plan om over Midden-Aarde te heersen in gang zet.

Hoewel het nog bijna twee maanden duurt voordat de nieuwe Lord of the Rings The Rings of Power serie officieel verschijnt, zijn er al een aantal foto’s, posters en video’s verschenen. Wie een abonnement heeft op Amazon Prime kan ook via de app een nieuwe teaser bekijken.

Lees ook eens één van deze artikelen: