Health

Waarom lopen op je blote voeten zo verrassend gezond is

lopen-blote-voeten-gezond

Vroeger liepen we op de ruwste ondergronden met onze blote voeten. Tegenwoordig hebben veel mensen zelfs hun schoenen aan als ze in hun eigen huis zijn. Maar wist je dat buiten lopen op blote voeten eigenlijk heel erg gezond voor je is? Te beginnen bij het verminder van stress. Laten we deze eeuwenoude gezondheidsmethode eens onder de loep nemen.

Beter immuunsysteem

Hoewel het lopen op blote voeten misschien niet overal geschikt is, kan het herstellen van de verbinding met de aarde verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Het ziet er in Nederland misschien ook een beetje raar uit als je in het bos loopt zonder schoenen aan, maar in landen buiten Europa is dit redelijk gebruikelijk. Zouden de mensen in deze landen toevallig weten van de gezondheidsvoordelen van een beter immuunsysteem en minder stress?

Door buiten op blote voeten te lopen, kan je zorgen voor een vermindering van de witte bloedcellen en een toename van de rode bloedcellen. Wat zorgt voor een beter immuunsysteem. Bovendien kan het lopen op blote voeten bijdragen aan een toename van antioxidanten in ons lichaam, wat kan helpen bij het bestrijden van schadelijke stoffen.

Vermindering van cortisol

Naast het versterken van ons immuunsysteem en het verhogen van antioxidanten, kan blootsvoets lopen ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in ons lichaam. Door de verbinding met de aarde te maken, kan het lichaam de overtollige elektronen kwijtraken die kunnen bijdragen aan ontstekingen. Het kwijtraken van deze elektronen kan leiden tot een betere algemene gezondheid en welzijn.

Ten slotte kan het lopen op blote voeten ook bijdragen aan een betere slaap. Onderzoek heeft aangetoond dat contact met de aarde kan helpen om het hormoon stresshormoon cortisol te reguleren. Hierdoor ben je minder gestrest, waardoor je onder andere een betere slaapkwaliteit hebt en een hoger testosterongehalte kan krijgen. Testosteron is onder andere cruciaal voor je spiergroei en je energie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bearfoot Shoes (@bearfootshoes)