Funda

Industriële loft in voormalige cacaobonenbranderij is lust voor het oog

loft, funda, haarlem

Haarlem is de perfecte plek om te wonen. Dicht bij Amsterdam, mooie grachten, gezellige horeca en prachtige huizen aan het water. Deze industriële loft ,in de voormalige cacaobonenbranderij van Droste, heeft zo’n beetje alles waar een designliefhebber van droomt.

Haarlemse loft

Je kunt fantastisch wonen in dit unieke grachtenpand aan het Spaarne in Haarlem. Het industriële rijksmonumentale pand, gerealiseerd in een voormalige – cacaobonenbranderij – is ontworpen door de befaamde Haarlemse architect Jacob van den Ban en bevindt zich op het terrein van de voormalige Haarlemse Droste chocoladefabriek.

Je hebt hier een vrij uitzicht op het prachtige Haarlemse Spaarne. Het pand is een mix tussen modern en cultureel erfgoed. Het industriele gebouw bestaat uit vier woonlagen inclusief hoge plafonds, een eigen (boot)steiger, balkon, eigen parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage en een inpandige berging.

loft, haarlem

Luxe design loft

In totaal heeft deze design loft een woonoppervlakte van 253 m² en een totale vloeroppervlakte 404 m². De ruimtelijke en industriële sfeer is goed voel en zichtbaar. Het pand ligt direct aan het water en perfect voor liefhebbers van varen. Een ideale woning om zowel te wonen als werken.

Het pand heeft een zeer ruime leefruimte met hoge plafonds en waar meteen de industriële stalen “1911”-constructie zichtbaar is. Op de eerste etage een overloop met glazen wand, ulthaup keukeneiland met diverse Miele/Gaggenau inbouwapparatuur en open woon/zitgedeelte met de 7 meter hoge kapconstructie in het zicht, wasruimte, designtoilet met fontein en urinoir. De gehele etage is uitgevoerd met vloerverwarming.

Op de tweede en derde etage bevinden zich slaapkamers met design badkamer en vrijstaand ligbad. Uiteraard hoort er een prijskaartje bij dit prachtige pand. Meer zien? Bekijk de prijs en alle opties hier op Funda.

loft funda haarlem 2

loft funda haarlem 3

loft funda haarlem 4

loft funda haarlem 5

loft funda haarlem 6