Loetje plantaardige biefstuk
Health

Wordt restaurant Loetje’s plantaardige biefstuk een nieuwe hit?

Ieder die aan Loetje denkt, denkt natuurlijk aan maar liefst drie dingen: de populaire biefstuk, frietjes en brood. Loetje kun je door heel Nederland vinden. Zo zit er eentje in Utrecht maar ook in Amsterdam. En we weten zeker dat waar je ook woont: je kan er een Loetje vinden. Inmiddels is het bijna gek als je nog nooit hebt gegeten bij Loetje. En als je er dan bent, dan bestel je natuurlijk de biefstuk. Loetje presenteert nu vol trots: Loetjes Biefstuk Bali 0.0! 0% vlees, 100% Loetje.

Biljart café Loetje

Zo’n 40 jaar geleden was het de bedoeling dat Café Loetje een succesvol biljartcafé zou worden. Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer had toen de ‘fout’ gemaakt om zijn ossenhaas biefstuk op de kaart te zetten. Al snel werd de ossenhaas biefstuk een succes en stond de biljarttafel alleen maar in de weg.

De biljarttafel ging eruit, de ossenhaas biefstuk niet. Als je nu langs een Loetje restaurant loopt dan verwacht je niet dat het ooit een biljartcafé moest zijn. Wij zijn Ludwig ontzettend dankbaar dat hij zijn ossenhaas biefstuk op de kaart heeft gezet!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Loetje 🍴 (@loetje_restaurant)

Classic: Biefstuk

De lekkerste ossenhaas biefstuk vind je toch echt bij Loetje. De biefstuk Ossenhaas (met de échte Loetje jus!) is hun specialiteit en wordt medium rare gebakken en geserveerd met witbrood. Daar bestel je natuurlijk frietjes bij en zo kan het smullen beginnen.

Geniet van Loetjes overheerlijke biefstuk en dip het wittebrood in de jus. Voor iedereen die geen vlees eet is het natuurlijk onwijs jammer dat je niet kan meegenieten van de overheerlijke biefstuk. Gelukkig heeft Loetje nu de plantaardige biefstuk geïntroduceerd!

Loetjes Biefstuk Bali 0.0

Deze heerlijke plantaardige ossenhaas is gemaakt door New Meat van Redfine Meat. New Meat bestaat onder andere uit een mengsel van plantaardige eiwitten (soja, aardappel en tarwe), water, maiszetmeel, plantaardige oliën (canola-olie en zonnebloemolie).

Het ‘biefstuk effect’ wordt gecreëerd door een 3D printer. Say what? Alle ingrediënten worden gemengd tot een printbare massa. En een 3D-printer print dan laagje voor laagje structuur die lijkt op (de spieropbouw) van vlees.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Loetje 🍴 (@loetje_restaurant)

Niet vegan, wel plantaardig

De biefstuk is nog niet vegan. Ondanks dat de biefstuk volledig plantaardig is, wordt de biefstuk nog gebakken in marine. Loetje schrijft hierover in een persbericht: ‘’Vooralsnog kunnen we alleen met margarine hetzelfde ‘schuimende’ effect bereiken en de hoge kwaliteit garanderen die we nastreven.’’

Hoe smaakt Loetjes Biefstuk Bali 0.0?

Volgens Loetje komt de smaak ‘heel dicht in de buurt van de huidige ossenhaas’. Vanaf vandaag kan je Loetjes Biefstuk Bali 0.0 bestellen in maar liefst vijf (!) Loetje vestigingen: Amsterdam (Zuidas), Nijmegen, Rotterdam centrum, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven. Ga jij Loetjes Biefstuk Bali 0.0 proberen?