liver king
Health

Terug naar de oertijd met ‘Liver King’ Brian Johnson

Als het aan Brian Johnson ligt eten we allemaal een pond rauwe lever als ontbijt. Denk je dat je gezond bezig bent als je een kwartiertje op de loopband in de sportschool gaat joggen? Nee, dat is voor mietjes. Tien kilometer heuvelopwaarts lopen met een dood everzwijn op je nek, dat is pas voor mannen! Maak kennis met oermens ‘Liver King’ Brian Johnson, die een ‘voorouderlijke’ levenswijze predikt.

Brian Johnson is de Liver King

Brian Johnson en zijn gezin leefden twintig jaar geleden zoals elke standaard Amerikaan doet; ontbijtgranen, hamburgers en voorverpakte cheese strings met toegevoegde suikers en E-nummers. Voeg daar een liter cola aan toe en ‘the American diet’ is compleet. De bodybuilder zag echter dat de allergieën van zijn zonen erger werden na ‘interactie met de moderne wereld’. Dus werd het tijd voor radicale veranderingen.

Dit begon bij het elimineren van alle bewerkte voedingsmiddelen uit hun dieet. Dat omvat dus eigenlijk alles wat in de supermarkt te verkrijgen is, want in die producten zitten toegevoegde elementen. Ze begonnen met het consumeren van seizoensfruit- en groenten. Daarnaast ook vers vlees en met name rauwe lever. Hij zag binnen korte tijd de gezondheid van zijn kinderen met sprongen verbeteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Liver King (@liverking)

Liver King leeft zoals de oermens deed

Brian Johnson heeft niet alleen zijn dieet veranderd, maar zijn complete levensstijl is gebaseerd op de levenswijze van onze voorouders. En dan hebben we het over de oermens. Hij begint zijn dag met een pond rauwe lever en vers water. Als hij dat voedingsrijke dieet erin heeft zitten dan geniet hij van een verfrissend ijsbad, waarna de gesimuleerde jacht begint.

Op blote voeten, met een speer en dolk in zijn handen, loopt hij met zware bepakking de tochten door het bos zoals de oermens dit deed tijdens de jacht. Na een loodzware training gaat hij terug naar huis, waar hij alle telefoonsignalen heeft geblokkeerd, om daar een paar uur op de grond te slapen. Daarna wordt het tijd voor eten. Bij de Liver King komt geen cheeseburger op tafel, nee. Reken op het onderstaande menu.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Het dieet van Liver King

Het dieet van Brian Johnson bestaat uit veel koolhydraten, wat hij haalt uit zelfgemaakte pasta’s. Hij gaat ook regelmatig speervissen, de vangst belandt op zijn bord. Met zo’n lichaam heb je veel voedingsstoffen nodig, en het liefst zo puur mogelijk. De bodybuilder heeft de onderstaande ingrediënten ook op het menu staan.

Lever

Het belangrijkste element van zijn dieet. Er zitten veel ijzers in en werd door de oermens als eerste gegeten als er een prooi was geschoten. Er komen echter ook veel cholesterol en vetten in voor.

Dijbeen merg

Uiteraard rauw en het liefste meteen uit het bot gezogen. Daarna kun je het bot als tandenstoker gebruiken. Je kunt er ook een bouillon van koken, wat uiteraard veiliger is ivm infecties.

Eiwitshake

Brian Johnson maakt zijn eiwitshakes van dierlijke producten en uiteraard verse eieren. Ook kip maakt onderdeel uit van zijn dieet, dus er zal vast een hoop gevogelte rondom zijn huis lopen.

Varkens zwoerd

Wat we van varkensvlees verwachten is vet. Dat is precies wat varkenszwoerd toevoegt aan zijn dieet.

Rauwe testikels

Het maakt niet uit of het de testikels van de plaatselijke straathond zijn, of van bambi uit het bos, Brian Johnson vreet ze op zoals onze voorouders dat deden; rauw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Langer leven met de levensstijl van de Liver King

Zijn slogan is: put back what the modern world has left out. Op zijn website staat te lezen dat elke man, vrouw en kind het recht heeft om een gezond, energiek en gelukkig leven te leiden. Hij doelt hiermee op de ‘ziektes’ van de moderne wereld, die naar zijn mening worden veroorzaakt door de toegevoegde elementen in ‘moderne voedingsmiddelen’.

Zijn dagelijkse workouts, dieet en levenswijze zouden ervoor zorgen dat we langer leven, vrij van allergieën, auto-immuunziekten en obesitas. Zijn TikTok video’s gaan regelmatig viral. Dus ga naar het bos, schiet een hert, vul je bidon met water uit de plaatselijke rivier, en leef lang en gelukkig. Wees niet dom, wees zoals de Liver King.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken