lionel messi bankbiljet
Geld & Carrière

Lionel Messi krijgt na WK heldendaad mogelijk eigen bankbiljet

Je eigen hoofd terugzien op een bankbiljet, kan je je dat voorstellen? Voor Lionel Messi gaat het wellicht werkelijkheid worden nadat er een gerucht in de ronde gaat dat Argentijnse sterspeler terug te zien gaat zijn op bankbiljetten in zijn thuisland. Maar hoe zit dit gerucht precies in elkaar en in hoeverre is dit gerucht waar?

Lionel Messi op een bankbiljet

Onder leiding van Lionel Messi wist Argentinië zich na lange tijd weer te kronen tot wereldkampioen. Met twee goals, en een benutte strafschop in de penaltyreeks, was Messi weer extreem belangrijk voor zijn land in de WK-finale tegen Frankrijk. Het gerucht gaat dat de Centrale Bank van Argentinië van plan is om de voetballegende en volksheld nu te eren door zijn afbeelding op het bankbiljet van 1000 peso te plaatsen. Omgerekend is 1000 peso’s ongeveer gelijk aan 5 euro.

Deze nieuwe ontwikkeling zou een grote eer zijn voor Messi, die als één van de beste voetballers aller tijden wordt beschouwd. Hij heeft talloze records gebroken en prijzen gewonnen tijdens zijn carrière, waaronder zeven keer de Ballon D’or en nu natuurlijk de kers op de taart met het wereldkampioenschap.

Inspiratie voor de Argentijnse bevolking

Het idee om Messi op het bankbiljet te plaatsen, is niet alleen bedoeld om hem te eren voor zijn prestaties op het veld, maar ook om de Argentijnse bevolking te inspireren. Messi is extreem populair in Argentinië en veel mensen zien hem als een voorbeeld voor hard werken en doorzettingsvermogen. Mensen denken dat de Centrale Bank een positief symbool wil creëren dat Argentijnen zal aanmoedigen om hun dromen na te jagen.

Alhoewel de plannen om Messi op het bankbiljet te plaatsen, nog niet officieel bevestigd zijn, zal aartsrivaal Cristiano Ronaldo vast niet blij zijn met al deze aandacht voor Messi. Wellicht had hij stiekem gehoopt dat Mbappé nog een goaltje extra had geprikt in de finale tegen Argentinië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)