Limited Edition Virgil Abloh Maybach memphis depay
Wheels

Memphis Depay trakteert zichzelf op zeldzame Virgil Abloh Maybach

Voor zijn verdrietige dood in november 2021, werkte de getalenteerde Virgil Abloh samen met Mercedes aan de ontwikkeling van een bijzondere auto, de Limited Edition Virgil Abloh Maybach. Maar Virgil was meer dan alleen oprichter van Off-White en artistiek directeur van Louis Vuitton – het was een man met een gigantische lijst van functies.

Limited Edition Virgil Abloh Maybach

Zo was hij filantroop, creatief directeur, architect en kunstenaar. Uit de samenwerking russen Abloh en Mercedes kwam de op racewagens geïnspireerde G-Wagen, bekend als Project Geländewagen. Vorig jaar december kregen we voor het eerst project Maybach te zien, een elektrisch off-road coupéconcept.

Maar nu is er eindelijk een auto uitgekomen die je daadwerkelijk kan kopen. Tenminste, als je een hele dikke portemonnee hebt. Deze Mercedes Benz Limited Edition Virgil Abloh Maybach is in een beperkte oplage te koop. Dan hebben we het over slechts 150 exemplaren. De auto is gebaseerd op de Mercedes Maybach S Class S680, en is afgewerkt in een speciale tweekleurige lak.

Als we kijken naar het interieur van de auto, is er een bijpassend kleurenpalet te vinden. Ook zit er een op maat gemaakte gebruikersinterface in verwerkt. Dit onderscheid de auto van een ‘normale’ Maybach. Door de opvallendheid van de auto verbaast het ons niks dat profvoetballer Memphis Depay een van de gelukkige eigenaren is.

Memphis Depay

De voetballer van Atletico Madrid postte op vrijdag 12 mei een foto van zijn nieuwste aanwinst met het bijschrift ‘investments’. Niet heel gek, aangezien er slechts 150 op de wereld bestaan. De startprijs voor een Mercedes-Maybach S680 is $ 215.000, terwijl de door Abloh ontworpen auto tussen de $ 500.000 en $ 600.000 per stuk ligt.

Dan hebben we het overigens over een kaal model. Als we kijken naar de autocollectie van Memphis Depay, zal het ons niks verbazen als de Maybach uitgerust is met alle extra’s die er te vinden zijn. Of de Limited Edition Virgil Abloh Maybach daadwerkelijk een goede belegging is, zal de tijd ons moeten uitwijzen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)