Chronograph 1 Porsche 911 S 2.4 Targa
Beeld: Porsche Design
Style

Magisch duo: Limited Edition Chronograph 1 met Porsche 911 S 2.4 Targa

In 2022 vieren we de vijftigste verjaardag van een belangrijk horloge uit de geschiedenis, namelijk de Porsche Design Chronograph 1. Dit bijzondere horloge werd in 1972 voor het eerst op de commerciële markt gebracht. Ook was het het allereerste product van Porsche Design.

Chronograph 1 x Porsche 911 S 2.4 Targa

En om deze bijzondere mijlpaal te vieren heeft Porsche Design een ’twee-in-een’ deal bedacht. Namelijk – een Limited Edition Chronograph 1 in combinatie met de iconische Porsche 911 S 2.4 Targa uit 1972. De bundel van het historische klokwerk in combinatie met de Porsche 911 S 2.4 Targa zullen worden geveild tijdens New York Luxury Week 2022.

Het speciale ontwerp van de achterkant van de horlogekast is gebaseerd op het historische Fuchsfelge-wiel van de Porsche 911 S 2.4 Targa. Normaliter maakte Porsche deze uurwerken in combinatie met externe fabrikanten, maar niet bij deze Chronograph 1.

Chronograph 1 Porsche 911 S 2.4 Targa 1
Beeld: Porsche Design

Zwitsers horloge & oldtimer

De Chronograph 1 is namelijk ontwikkeld door het eigen ingenieursteam van Porsche Design, gebaseerd in Solothurn, Zwitserland. Dit bijzondere horloge brengt het 911 Targa-gevoel perfect over, en maakt dat dit horloge een exclusief uurwerk is die het verleden eert, het heden viert en de toekomst symboliseert.

Natuurlijk gaat het bij deze veiling niet meer om de prestaties, aangezien de auto al meer dan vijftig jaar oud is. Het draait bij deze release puur en alleen om de charmes en het klassieke design van de twee voorwerpen die naadloos op elkaar aansluiten. De waarde van het paar wordt geschat tussen de €250.000 en €350.000.

Chronograph 1 Porsche 911 S 2.4 Targa
Beeld: Porsche Design

De mooiste horloge’s

Als je op zoek bent naar een slimme investering in een item wat niet snel daalt in waarde, is een horloge misschien wel de goede keuze. Een mooi uurwerk wordt al tijdenlang gezien als een symbool van rijkdom en status. Het feit dat de vraag naar dit soort horloges vaak veel hoger is dan het aanbod, maakt het een slimme investering. Lees ook eens: