Geld & Carrière

Financieel drama Lil’ Kleine: dit giga bedrag verloor hij in 1 jaar

Financiele nachtmerrie voor Lil Kleine dit giga bedrag verloor de rapper
Foto: Instagram @lilkleine

Ooit was Lil’ Kleine een onmiskenbaar fenomeen in de Nederlandse muziekwereld, maar tegenwoordig worstelt de artiest met een zee van problemen. Naast de zaak rondom de mishandeling van zijn ex-vriendin Jaimie Vaes, lijkt zijn financiële situatie ook redelijk problematisch te zijn. Maar hoeveel heeft Jorik Scholten, zoals hij in het echt heet, eigenlijk verloren? En wat bracht hem op dit punt?

Van hoge pieken naar diepe dalen

Lil’ Kleine’s val begon met een beschuldiging van mishandeling tegen zijn ex-vriendin Jaimie Vaes. Een 14-daagse voorlopige detentie was het directe resultaat en na een kortstondige vrijlating belandde de rapper opnieuw achter de tralies toen het Openbaar Ministerie in beroep ging en de zaak won. De mishandelingszaak veroorzaakte een kettingreactie; vele partijen, waaronder zijn platenmaatschappij, trokken hun handen van hem af.

Zijn normaal zo volgeplande optredenkalender werd opeens angstaanjagend leeg. Niet alleen heeft deze situatie Jorik’s reputatie geschaad, maar de financiële gevolgen zijn ook niet mis. Zijn hypotheek van 2,8 miljoen euro op een grachtenpand in Amsterdam begon een drukkend gewicht te worden, terwijl het geld niet meer binnenstroomde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

Dit bedrag verloor Lil’ Kleine het afgelopen jaar

Recent onderzoek toont aan hoe de financiële situatie van Lil’ Kleine steeds slechter wordt. Een blik op de jaarcijfers van zijn bedrijf, Kleine Moeite B.V., toont een dramatische daling van het eigen vermogen, dat tot slechts 31.970 euro is gedaald, een groot contrast met de bijna 700.000 euro van afgelopen jaar. Zijn andere bedrijf, Lio Z Holding B.V., toont zelfs een negatief eigen vermogen van ongeveer 22.000 euro.

Het enige lichtpuntje in deze moeilijke situatie is Jorik’s grachtenpand in Amsterdam. Dit huis is mogelijk meer dan 3 miljoen euro waard, ook al moet hij nog steeds een hypotheek van 2,8 miljoen euro afbetalen. Ook heeft hij nog steeds een bizarre horlogecollectie. Maar met zo’n aanzienlijke daling in zijn vermogen, zal Jorik Scholten aardig wat shows moeten binnenhalen. Misschien kan hij een voorbeeld nemen aan de overvolle zomer tour van Boef!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)