Life

Hoe zon, zee en strand het libido van vrouwen flink verhoogt

libido-vrouwen-zomer-verhoogd
(Foto: IMDB 'Mamma Mia!')

De zomer doet veel met ons lichaam. De zon schijnt, de temperaturen stijgen en opeens lijkt iedereen wat levendiger, vrolijker. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe dit zomerse weer het libido van vrouwen beïnvloedt? Net als bij ons mannen veranderd er een hoop in het lichaam van vrouwen tijdens de zomer!

Zomerse tijden: zonneschijn en verlangen

In de zomer zijn de dagen langer en wordt er meer zonlicht opgevangen. Dit is niet alleen goed voor onze stemming, maar het verhoogt ook het niveau van vitamine D in ons lichaam. Bij vrouwen kan dit leiden tot een verhoogd libido. Vitamine D wordt door de huid aangemaakt wanneer deze aan zonlicht wordt blootgesteld en speelt een sleutelrol in de productie van hormonen, waaronder de geslachtshormonen zoals oestrogeen.

Wanneer de vitamine D-niveaus stijgen, kan dit leiden tot een verhoogd verlangen en een verhoogd libido bij vrouwen. Tegelijkertijd zorgt de zomerse warmte ervoor dat het bloed sneller stroomt. Dit kan een positieve invloed hebben op het seksuele verlangen. Een verhoogde bloedcirculatie kan immers leiden tot meer opwinding en gevoeligheid, wat zowel voor vrouwen als voor mannen kan leiden tot meer seksuele gevoelens.

vitamine d hormonen zomer

Meer vrije tijd

In de zomer veranderen ook onze routines en kledingkeuzes, wat op zijn beurt weer invloed kan hebben op het libido van vrouwen. Luchtige kleding en minder lagen betekenen meer blootgestelde huid, wat kan leiden tot verhoogde fysieke aantrekking, zeker wanneer jij de juiste trainings split hebt gevolgd en nu een echte beach body hebt!

Daarnaast zorgt de zomer meestal voor een verandering in routine, met meer vrije tijd, vakanties en sociale activiteiten. Dit kan vrouwen de mogelijkheid bieden om te ontspannen, stress te verminderen en meer tijd te besteden aan relaties, allemaal factoren die kunnen bijdragen aan een hoger libido! Misschien is dit wel je kans om te gaan tinderen op vakantie!

hoger libido vrouwen zomer