Food & Drinks

Leukste terrassen in Amsterdam? 6 zonnige hotspots voor deze zomer

leukste terrassen amsterdam

De zon begint eindelijk weer vaker én langer te schijnen. En dat betekent natuurlijk dat het weer tijd is om een leuk terrasje te pakken. Maar wat zijn nu de leukste terrassen in Amsterdam en zomer ready? Wij hebben de 6 leukste hotspot terrassen in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Heerlijke drankjes en gezelligheid gegarandeerd.

1. Hannekes Boom

Hannekes Boom is dé ideale hotspot aan het water. Hannekes Boom heeft een heerlijk terras aan het Oosterdok. Je kan zitten aan de gezellige picknicktafels of op Hannekes Borrel Boot.

Je kan er lunchen en dineren. Geniet van een heerlijke burrata salade tijdens de lunch of een vegan ravioli in de avond. Kleine trek? Gelukkig heeft Hannekes Boom een borrelkaart, zo kun je vanaf 16:00 genieten van nacho’s of vegan bitterballen. Als je liever gewoon een drankje wilt, dan kan dat natuurlijk ook. Bier of wijn? Hannekes Boom heeft het allemaal.

2. Café Fontyn

Een van de bekendste cafeetjes in Amsterdam is Café Fontyn op De Nieuwmarkt. Dit gezellige café zit op de hoek waardoor je de hele dag volop van de zon kan genieten. Ondanks dat het café midden in het centrum zit, heeft Café Fontyn een aardig groot (verwarmd!) terras. Geniet van de lekkerste wijn, bier en borrel snacks.

Bonus punt: De Nieuwmarkt zit vol met cafeetjes. Klaar met bier en borrelsnacks? Loop dan naar Café Cuba voor een heerlijke cocktail. Adres: Nieuwmarkt 13-15, 1011JR Amsterdam.

3. Waterkant

Behoefte aan een tropisch terras? Het concept van Waterkant is geïnspireerd op Paramaribo. Je kan er dus Nederlandse én Surinaamse gerechten bestellen. Zo kan je saoto soup en chicken roti bestellen. Daarnaast heeft Waterkant een groot assortiment aan speciaal bier. De naam verklapt het al een beetje: Waterkant zit aan het water. Geniet van de zon, het uitzicht en het heerlijke eten. Adres: Marnixstraat 246, 1016TL Amsterdam.

4. Dignita Hoftuin

Een van de mooiste terrassen is de Dignita Hoftuin. Je kan hier genieten van all-day-brunch in een prachtige tuin achter de Hermitage. Het eten is vers, biologisch en huisgemaakt. Geniet van Amerikaanse pannenkoeken of een rijk gevulde carrot cake.

Je kan binnen zitten en uitkijken op de prachtige tuin of je kan een fijn plekje in de tuin uitzoeken. Genieten van de zon en de natuur terwijl je in Amsterdam zit? Bij Dignita Hoftuin is het mogelijk. Adres: Nieuwe Herengracht 18A, 1018DP Amsterdam.

5. Westergasterras

Lunchen, dineren en borrelen? Dat kan allemaal bij het Westergasterras. Het Westergasterras bevindt zich in het Westerpark. Nadat je een heerlijke wandeling hebt gemaakt in het Westerpark, kan je lekker genieten van een hapje of drankje bij het Westergasterras.

Je kan binnen zitten of buiten. Het Westergasterras grenst aan de Gashouder, maar vanuit het terras kijk je zo uit op de natuur. Geniet van een uitsmijter, pannenkoeken, gezonde shakes of een wijntje. Wat wil je nog meer? Adres: Klönneplein 6, 1014DD Amsterdam.

6. Pllek

Het is wel zo eerlijk om Amsterdam-Noord niet te vergeten. Daarom mag Pllek zeker niet op ons lijstje ontbreken. Geniet van het prachtig uitzicht over het IJ met een wijntje erbij. Pllek is een stadsstrand waarbij je het gevoel hebt alsof je op een festival bent – maar dan in de vorm van een café.

De picknicktafels zijn perfect voor een grote groep vrienden. Vaak kun je er ook genieten van een groot kampvuur.  En dat is natuurlijk weer gezellig voor een first date of een gezellige date met je lover. Zon, het IJ en zand: alles wat je nodig hebt voor een heerlijke zomerdag. Adres: T.T. Neveritaweg 59, 1033WB Amsterdam.