leukste restaurants in rotterdam
Food & Drinks

Dit zijn 5x de leukste restaurants in Rotterdam

Leukste restaurants in Rotterdam? Uiteten gaan is natuurlijk hartstikke leuk én lekker. Soms is het nog een best een opgave om het juiste restaurant te vinden. Ga je een dagje naar Rotterdam of woon je in deze prachtige stad en zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben de beste en leukste restaurants in Rotterdam voor je op een rijtje gezet! 

1. Little V

Een bezoek aan Little V wordt ook wel omschreven als een culinaire reis door Vietnam. Ieder die Little V bezoekt maakt kennis met de Zuid-Vietnamese keuken.

Geniet van overheerlijke Chicken buns of een heerlijke warme soep. Little V is niet alleen geïnspireerd op de Vietnamese keuken. Bij little V vindt je ook elementen uit de Thaise, Indonesische en Chinese keuken. Zeker een bezoek waard dus. Adres: Grotekerkplein 109

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LITTLE V (@littlevrestaurants)

2. Backyard

De gezelligste achtertuin vind je toch bij Backyard Rotterdam. Backyard is een super chill veganistisch restaurant in Rotterdam. Met een hip interieur en heerlijke gerechten is dit een must see. Bonus punt: Rotterdamse speciaalbieren zijn aanwezig! Backyard vind je midden in Rotterdam Centrum.

Adres: Korte Hoogstraat 14, Rotterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BACKYARD (@backyardrotterdam)

3. De matroos en het meisje

Een prachtige locatie en heerlijke gerechten. Bij restaurant De matroos en het Meisje heb jij maar 1 keuze: drie of zes gangen. Dat is het enige wat jij bepaalt, want de chef bepaalt de rest. Heb je wel zin in een avontuurtje dan is dit restaurant perfect voor je.

Toch wel een beetje willen weten wat je eet? Je kan hier terecht voor moderne fine dining-gerechten. Met Franse invloeden. Voor de liefhebber: er zijn ook vega opties. Adres: Delistraat 52

4. Parkcafe Parqiet

De perfecte spot voor een zomerse dag is toch echt wel Parkcafe Parqiet. In het park onder de Euromast ben je even weg uit de drukte van de stad. Kies een klapstoeltje uit, ga heerlijk zitten  en geniet van de zon op je gezicht.

Parkcafe Parqiet werkt vooral met lokale ondernemers. Dat houdt in dat je heerlijk vers geperste sapjes van Sajoer kan bestellen of koffie van Man met Bril! Adres: Baden Powelllaan 20

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PARQIET (@parqiet_parkcafe)

5. Speck Rotterdam

Soms wil je gewoon een goeie pizza. Niet zomaar eentje, maar een heerlijke goed belegde pizza. Knapperig & vol van smaak. Dat kan je dus vinden bij Speck Rotterdam. De pizza-haters (als die bestaan) kunnen ook een lasagne of zoete aardappel eten. En het dessert? De klassieke homemade tiramisu. Zeker een aanrader!

Heb je Rotterdam wel gezien en ga je liever naar Amsterdam? Wij hebben 6 zonnige hotspots in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Adres: 1e Pijnackerstraat 134A

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Speck Rotterdam (@speckrotterdam)

Ga je toevallig een dagje naar Utrecht? Check de 5 leukste restaurants in Utrecht.