leukste-festivals-mei-2023
Life

Deze 5 leuke festivals mag je in mei absoluut niet missen

Dat het op het moment geen stralend mooi weer is, betekent niet dat er geen leuke feestjes te vinden zijn, integendeel. Deze maand worden er in totaal 145 muziekfestivals georganiseerd in Nederland. Even ter verduidelijking: dit zijn er slechts twintig minder dan juli. Dit heeft grotendeels te maken met alle bevrijdingsfestivals. Deze 5 festivals in mei mag je absoluut niet missen.

De leukste feestjes in mei 2023

Of je nou graag naar Nederlandse volksmuziek luistert, of toch meer danst op techno – in mei is er voor ieder wat wils op het gebied van festivals. Ben je klaar om de leukste festivals van mei te bezoeken? Van bevrijdingsfestivals tot aan dancefeesten – wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet:

7 festivals in mei

1. Bevrijdingsfestivals in Nederland (5 mei)

Festivals in mei op bevrijdingsfestivals zijn een begrip geworden, met gratis toegang voor de meesten! In totaal worden er veertien gegeven, met in elke provincie een. Hier komen Den Haag en Haarlem nog bij. Het bevrijdingsfestival in Zuid-Holland vindt plaats in het Park (bij de Euromast) in Rotterdam.

2. FLOW Freedom (6 mei)

Op 6 mei 2023 is FLOW Freedom Festival terug. Dit keer is het festival te vinden in een van de mooiste stadsparken van ons land, Park Sonsbeek in Arnhem. De organisatoren hebben besloten uit te pakken op de Ronde Weide. Vier de vrijheid met de start van het festivalseizoen op 6 mei.

3. Verknipt 6EJOU (13 mei)

Op 13 mei is het zover in Zaandam. De organisatoren van Verknipt zeiden het volgende bij de aankondiging van hun exclusieve editie met 6EJOU: “Een nieuw tijdperk van Verknipt is aangebroken! Ons allereerste All Night Long-evenement is samen met 6EJOU! Hij heeft nog nooit de hele nacht een SOLO gedaan, dus we zijn vereerd hem te hebben.”

4. Thuishaven 10YRS (13 mei)

Thuishaven is al tien jaar lang een begrip in de festival scène, zowel in Rotterdam als Amsterdam, en dat vieren ze met een feest op hun tienjarig jubileum. Als je zoek bent naar een festival wat eigenlijk een no-brainer is op het gebied van vermaak, is Thuishaven hét festival wat je wil bezoeken deze maand.

5. Pleinvrees (27 mei)

Dat de NDSM-werf in Amsterdam goed is voor een feestje hoeven we je niet te vertellen, want ook op 27 mei wordt het terrein omgetoverd tot een walhalla voor festivalgangers. Dit keer voor een gloednieuwe editie van het Pleinvrees Festival. Dus als je gek bent van techno is dit je kans.