Life

Dit zijn de 7 leukste date ideeën voor minder dan 30 euro

leukste-dates-onder-30-euro

Liefde hoeft niet duur te zijn. Je kunt ervoor kiezen om bakken met geld uit te geven als je met de vrouw van je dromen op een date gaat, maar soms is een goedkope date zelfs romantischer. Het gaat erom dat jullie samen wat leuks doen, tijd in elkaar investeren, en daar kan geen geld tegenop. Wij helpen Cupido graag een pijltje, dus zijn we op zoek gegaan naar date ideeën die passen bij elk budget.

Leuke dates voor een paar tientjes

We hebben eerder de leukste ideeën voor Valentijnsdag op een rijtje gezet, maar die opties kunnen uiteraard ook na de dag van de liefde worden gebruikt. Soms is de eenvoud van een date juist krachtiger dan een hoop toeters en bellen. Je wil nu eenmaal haar hart veroveren om wie je bent, niet om wat je haar in materialistische zin kunt geven. Als zij daar anders over denkt, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere dame.

Je kunt voor een paar tientjes al iets leuks doen, want nogmaals, liefde hoeft niet duur te zijn. We hebben eerder originele date ideeën voor een eerste date op tafel gelegd, maar nu is het tijd voor de budget-versie. Dit verhaal begint bij een goede eerste indruk, dus spring onder de douche, trek een leuke outfit aan, en lees de onderstaande tips goed door, want met deze ideeën heb je de sleutel naar haar hart zo gevonden.

dates onder 30 euro idee

1. Maak een proefrit in een nieuwe auto

Als het goed is hebben jullie beiden een nette outfit aan, dus een autoverkoper zal zijn uiterste best doen om zijn mooiste bolide aan jullie te verkopen. Maak een proefrit in die gloednieuwe auto, en ga meteen langs de McDrive voor een hamburger. Eenvoudig, maar creatief, en dus romantisch.

2. Picknicken

Picknicken is misschien niet erg origineel, maar het kost je zeker minder dan 30 euro om deze quality-date te realiseren. Misschien is die goedkope wijn uit de supermarkt niet te zuipen, en liggen die croissantjes er ook al een hele dag, maar dat mag de pret niet drukken. Jullie zijn samen, dat is het belangrijkste.

dates picknicken

3. Ga kamperen

Samen in een tent overnachten op een nog nader te bepalen locatie’. Zet deze woorden in je whatsapp-bericht naar haar, en je hebt haar nieuwsgierigheid gewekt. We gaan er gemakshalve even vanuit dat je een tent in de schuur hebt liggen. Die paar tientjes maak je op aan crackers en condooms.

4. Bezoek een gratis sportwedstrijd

Waarom niet? Elk weekend worden er talloze voetbalwedstrijden, waterpolowedstrijden, etc gespeeld in sportcentra. Ga lekker tussen die enthousiaste ouders tussen het publiek staan, en juich om elk doelpunt (van beide partijen). Lachen toch? Die 30 euro geven jullie daarna uit aan de bar in de sportkantine.

dates sport

5. Ga naar een arcadehal

Sla elkaars hoofd in met een potje Street Fighter, of laat Max Verstappen zien dat jij de beste bent in een Formule 1-simulator. Een dagje in een arcadehal is leuk, en hoeft niet veel te kosten. Voor €0,50 kunnen jullie testen wie van de twee tegen een verlies kan, want dat is ook belangrijk. Tip: de winnaar (of winnares) verzint de activiteit voor de tweede date.

6. Ga naar een kroeg met spelletjes

Goed, we moeten erkennen dat de huidige prijzen in de kroeg een uitdaging zijn als je maar 30 euro op zak hebt, maar dan nog is deze optie mogelijk voor een goedkope date. Ga naar een dergelijke kroeg, bestel wat te drinken, en ga lekker poolen of darten. Een leuke en goedkope optie voor je portemonnee.

7. Stand-up comedy

We kunnen niet garanderen dat je stuk gaat van het lachen, maar een bezoek aan een gratis podium voor beginnende stand-up comedy artiesten is een leuk en origineel uitje. Deze grappenmakers hebben graag publiek om naam te maken, en daar kunnen jullie vaak gratis bij zijn. De drankjes zijn zelf voor eigen rekening, maar dan nog is het voor een paar tientjes een lachertje.

dates comedy