Netflix

Bizar gerucht: Leonardo DiCaprio in toekomstig Squid Game seizoen?

leonardo dicaprio squid game

Op vrijdag 16 september werd aan schrijver en regisseur Hwang Dong-hyuk gevraagd of er een bekende Hollywood acteur te zien zou zijn in het tweede seizoen van de Emmy-winnende serie Squid Game. Zijn reactie heeft gezorgd voor flink wat reacties op het internet.

Leonardo DiCaprio in Squid Game

Het voorval gebeurde op een door Netflix georganiseerde persconferentie in Seoul. Op de vraag reageerde Dong-hyuk als volgt: “Er zal geen bekende Hollywood-acteur zijn in seizoen 2 van Squid Game. Dat staat niet in het plan en als de fase verandert, misschien in seizoen 3 – maar voor seizoen 2 speelt het zich nog steeds af in Korea.’

Leonardo DiCaprio zei wel dat hij een grote fan is van de serie, dus misschien kunnen we hem, als de tijd of de kansen het toelaten, vragen om mee te doen aan de games.” Ook heeft hij bevestigd dat het tweede seizoen zal beginnen met filmen in 2023, en zal uitkomen in 2024.

leonardo dicaprio squid game

Emmy-winnende serie

De Netflix-original Squid Game ging precies een jaar geleden in première, en heeft kende daarbij ongekend succes. De serie werd als beste bekeken in maar liefst 94 landen, waarbij er alleen al in de eerste in totaal 1,65 miljard uur werd gekeken. In totaal werd de Zuid-Koreaanse dramaserie genomineerd voor 14 Emmy Awards.

Ook wist de serie zes van deze nominaties te winnen, waaronder Outstanding Directing for A Drama Series, Outstanding Guest Actress en Outstanding Lead Actor. Als de eerste Koreaanse regisseur die de Emmy’s won, heeft Hwang gezegd dat hij altijd het doel had om internationaal door te breken, maar dit gigantische succes nooit had verwacht.

squid game leonardo dicaprio

Zuid-Koreaanse Films & Series

De afgelopen jaren zijn Aziatische films en series, met in het bijzonder die uit Zuid-Korea, enorm in populariteit gestegen. Op Netflix is een groot aanbod aan deze toptitels. Wil je meer hierover lezen? Check ook eens een van de onderstaande artikelen: