lelijke_mannen
Life

Wetenschap: vrouwen hebben betere relaties met lelijke mannen

Ik denk dat iedere man zich hierin kan herkennen: je loopt over straat en je ziet ineens een lelijke man met een bloedmooie vrouw lopen. Klinkt vreemd? Niets blijkt minder waar. Je bent gewoon te knap voor vrouwen van dit kaliber. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen gelukkiger zijn met een partner die minder aantrekkelijk is dan zijzelf.

Meer geluk voor lelijke mannen

Dit is aangetoond aan de hand van een onderzoek aan de Florida State University. Er werden 113 jonge stelletjes onder de loep genomen die aan het begin van hun relatie stonden. Een gedeelte van de ondervraagde mannen werd getypeerd als lelijke mannen. Het doel van dit onderzoek: speelt uiterlijk een rol bij geluk in relatie?

lelijke_mannen

Eigenlijk best logisch als je erover nadenkt. Vrouwen met een knappere man maken zich sneller zorgen over hun eigen uiterlijk, waardoor ze meer aandacht aan zichzelf besteden. Ze gaan bijvoorbeeld sneller op dieet, of geven meer geld uit kleding. Dit resulteert uiteindelijk in meer stress, wat niet goed is voor welke relatie dan ook.

Lelijke mannen

Ze ontdekten dat in gevallen waarin de man minder aantrekkelijk was, hij dit waarschijnlijk zou compenseren met het verwennen van zijn vrouw, zoals cadeautjes, seksuele gunsten of extra huishoudelijk werk. Ze zagen een patroon, in die zin dat vrouwen hierdoor gelukkiger werden en zich meer gewaardeerd voelden, waardoor de relatie werd versterkt.

lelijk

Dus de volgende keer dat je overweegt om die neuscorrectie te nemen, zet het nog even in de wacht. Je zou je vriendin een gunst kunnen bewijzen door het niet te doen.