Food & Drinks

Dit zijn de 6 lekkerste alcoholvrije biertjes

lekkerste alcoholvrije biertjes

Na een zware werkdag is niets lekkerder dan een koude goudgele rakker in je strot gieten. Maar als je daarna naar huis moet rijden dan zit je niet te wachten op een dubbel verkeersbord of een boete waar je scheel van kijkt. Dus is een alcoholvrij biertje een uitkomst. Maar wat zijn nou de lekkerste alcoholvrije biertjes? Wij weten het, en na het lezen van dit artikel weet jij het ook.

Brugse SportZot

brugse sportzot alcoholvrij bier

We trappen het lijstje met de lekkerste alcoholvrije biertjes af met dit pilsje. De naam verraadt de herkomst van dit biertje. De Brugse SportZot wordt gefabriceerd in het Belgische Brugge. In Brouwerij De Halve Maan om precies te zijn. Met een alcoholpercentage van 0,4% hoef je niet bang te zijn dat je als een bezopen hofnar door de straten loopt te lallen. De smaak wordt omschreven als soepel en subtiel.

Bavaria 0.0 IPA

bavaria 0.0 ipa alcoholvrij bier

In Bavaria 0.0 IPA zitten vier hopsoorten verwerkt. Deze zorgen voor een tropische geurtje aan je alcoholvrije biertje, maar ook voor een lekker bittertje in de smaak. Dit alcoholvrije biertje wordt gebrouwen door Swinkels Family Brewers en is het beste te drinken als het een temperatuur van 3 graden heeft. Drink dit pilsje samen met een lekker stukje kaas, zo is het advies.

Warsteiner Alkohol Frei

warsteiner alkohol frei alcoholvrij bier

Warsteiner Alkohol Frei wordt omschreven als het verstandige broertje van Warsteiner Pilsener. Dit dorstlessende alcoholvrije biertje kan makkelijk achter het stuur van een vrachtwagen worden gedronken, maar tijdens een barbecue met goed gezelschap kan uiteraard ook. Het biertje wordt uiteraard door Warsteiner gebrouwen en heeft een soepel en subtiele afdronk.

‘t IJ Vrijwitbrouwerij 't ij vrijwit alcoholvrij bier

Dit alcoholarme witbiertje wordt gebrouwen door ons geliefde Brouwerij ‘t IJ. Het biertje bevat 0,5% alcohol en wordt gebrouwen met citroen en korianderzaad. Zo krijg je in ieder geval nog wat vitaminen binnen op een zaterdagavond. Je drinkt dit biertje tijdens het eten van witvis, romige kazen en salades, maar een zak paprikachips kan uiteraard ook.

Hoop Hula Hula

hoop hula hula ipa alcoholvrij bier

Dit alcoholvrije biertje smaakt net zo tropisch als de naam doet vermoeden. Het wordt gebrouwen door Brouwerij De Hoop en smaakt soepel en subtiel. Je drinkt dit biertje bij het eten van gevogelte en vette vis. En dan bedoelen we niet de vrouw achter de haringkraam. Dit biertje is het lekkerste als het een temperatuur heeft van 5 graden.

vandeStreek bier Playground

vandestreek playground ipa alcoholvrij bier

De naam van dit biertje is net zo speels als het etiket op het blikje. Het wordt gebrouwen door Brouwerij vandeStreek en smaakt fris en fruitig. Ideaal als voor als je in een vrolijke bui bent. vandeStreek bier is beste vriendjes met romige en vette kazen, maar een lekker stuk gevogelte past er ook prima bij.