zakelijk scooter leasen voordelen
Wheels

Lekker voordelig rondrijden? Lease een scooter!

Ze zijn snel, behendig en je hebt geen last van files. Voor kleine tot middelgrote afstanden is het mega handig om op een scooter rond te scheuren. Naast de gunstige prijzen zijn er een stuk meer redenen om zakelijk een scooter te leasen!

De praktische voordelen van een scooter leasen

De zoektocht naar een parkeerplek is verleden tijd, want een scooter zet je een stuk makkelijker neer. Meestal ook nog eens lekker dicht bij de deur en zonder extra parkeerkosten.

Vooral in een drukke stad is de kans groot dat je de bestemming sneller bereikt dan met de auto gelukt zou zijn. Je krijgt elke dag je portie frisse lucht er voor noppes bij en als je alle kosten bij elkaar optelt vallen die enorm mee vergeleken met een auto of zelfs het openbaar vervoer.

zakelijk scooter leasen voordelen

Er zijn ook fiscale voordelen

Jawel, ook belastingtechnisch pakt een scooter leasen zeker niet verkeerd uit. Om te beginnen is de bijtelling relatief voordelig. Ook een stuk makkelijker: je hoeft geen urenregistratie bij te houden.

De bijtelling wordt berekend op basis van alleen je privé gereden kilometers. Daarmee kom je in het algemeen op een veel lager bedrag uit dan wanneer er naar de cataloguswaarde wordt gekeken. Woon-werk verkeer en zakelijke ritjes worden niet opgeteld.

Volledig elektrische scooter leasen

Om het nog aantrekkelijker te maken: een scooter die compleet elektrisch is wordt beschouwd als een milieu-investering. Als je de investering aanmeldt bij de Belastingdienst kan je de scooter in je boekhouding sneller afschrijven: tot 75% in het eerste jaar.

Ook als je werkgever bent en jouw werknemer van een toffe scooter wil voorzien is dat voor jullie beiden gunstig. Als de scooter alleen voor werkgerelateerde ritjes wordt gebruikt wordt er geen loon belast. Mocht je werknemer privé kilometers willen maken op z’n toffe La Souris scooter, kom dan een privé kilometertarief overeen. Meer hoeft daar niet aan gedaan te worden.

zakelijk scooter leasen voordelen

Het onderhoud van een lease scooter

Ten slotte is het handig om te weten hoe het zit met het onderhoud van de lease scooter. Ook dat gaat net even anders dan bij een auto. Daarbij zijn onderhoud en reparaties vaak opgenomen in het lease contract.

Bij een nieuwe scooter heb je een garantietermijn. Buiten de garantie is het wel aan te raden om na bepaalde hoeveelheden kilometers te hebben gereden voor een onderhoudsbeurt te gaan. Daar zijn allerlei pakketten voor beschikbaar.

Het leasebedrijf waar je de scooter vandaan gaat halen heeft doorgaans prima pakketten voor scooteronderhoud. Dat is dus makkelijk om in 1 keer te regelen. Voor schade die buiten je garantie én buiten het reguliere onderhoud valt moet je dan weer bij de verzekering zijn. Zo zijn alle variaties op aan je scooter laten sleutelen wel gedekt.