Tech

LEGO voor volwassenen: 7 indrukwekkende sets om nu te bouwen

7 beste LEGO voor volwassenen
LEGO voor volwassenen / Beeld: LEGO

Dat spelen met LEGO niet alleen voor kinderen is, wist je natuurlijk allang. Maar wist je ook dat LEGO voor volwassenen speciale sets van hoge kwaliteit ontwikkelt? Van wereldwonderen en film iconen tot ruimte-expedities en luxe auto’s. Check deze 7 indrukwekkende LEGO sets voor volwassenen, waar je dagen mee zoet bent.

Lees ook: 5 LEGO-sets met flinke korting

1. LEGO NASA Space Shuttle Discovery

LEGO heeft voor volwassenen een hele reeks aan sets, die toegewijd zijn aan de wetenschap en technologie. Een opvallende en tevens zeldzame set is de NASA Space Shuttle Discovery.

De set bestaat uit 2354 onderdelen en naast de Space Shuttle bouw je ook aan de ruimtetelescoop Hubble, die onlangs werd opgevolgd door de James Webb telescoop. Je kunt aan de slag met verschillende authentieke details, zoals het inklapbare landingsgestel, de cockpit die open kan en het interactieve vrachtruim.

LEGO NASA Space Shuttle Discovery SHOP NU BIJ BOL.COM

2. LEGO Fender Stratocaster

Een andere bijzondere set voor volwassenen is de LEGO Fender Stratocaster. Wie kent de beroemde elektrische gitaar niet? Met deze set bouw je je eigen Fender en de bijbehorende Princeton Reverb versterker met 1074 onderdelen.

Een paar opvallende details zijn de verstelbare whammy bar, de stemschroeven en de pick-up standaard. Verder komt de versterker met afneembare panelen, waardoor je onder andere het moederbord en de reverb-tank goed kunt bekijken. Rubberen kabels maken het geheel af en gebruik je om het effectpedaal aan te sluiten.

LEGO Fender Stratocaster SHOP NU BIJ BOL.COM

3. LEGO Art Wereldkaart

Als je meer geïnteresseerd bent in reizen, heeft LEGO de Art Wereldkaart set voor je. Hierop pronken de zeven continenten in LEGO-style en het is zelfs de grootste LEGO set, die tot nu toe is uitgebracht.

Het pakket bestaat namelijk uit 11695 onderdelen en op zich is dat ook wel logisch als je de hele wereld in kaart wilt brengen. Een leuke extra feature is dat je er gekleurde markers bij krijgt om precies bij te houden op welke plekken je al bent geweest.

LEGO Art Wereldkaart SHOP NU BIJ BOL.COM

4. LEGO BMW M 1000 RR

Motorliefhebbers kunnen hun bouwkunsten botvieren met de LEGO Technic BMW M 1000 RR set. De indrukwekkende motor is ontwikkeld op het circuit en met dit pakket bouw je een replica met een schaal van 1:5.

De set is ontstaan uit een samenwerking tussen LEGO en BMW en bestaat uit 1920 onderdelen. De motorfiets is onder andere uitgerust met een versnellingsbak met 3 versnellingen en een motor met 4 zuigers en komt met zowel een display standaard als een race standaard.

LEGO BMW M 1000 RR SHOP NU BIJ BOL.COM

5. LEGO Zweinstein iconen – verzamelobjecten

Ook voor volwassen Harry Potter fans heeft LEGO een speciale set, die bestaat uit Zweinstein iconen en verzamelobjecten. De set bouw je met 3010 onderdelen en je krijgt er meteen ook 3 exclusieve gouden minifiguren bij: Albus Perkamentus, Minerva Anderling en Rubeus Hagrid.

In tegenstelling tot andere sets, bouw je met dit pakket een reeks aan Zweinstein verzamelobjecten, waaronder de Gouden Snaai, toverdrankjes, het Zweinstein toegangsbewijs, Marten Vilijns dagboek en Harry’s toverstok en bril.

LEGO Zweinstein iconen en verzamelobjecten SHOP NU BIJ BOL.COM

6. LEGO Lamborghini Sían FKP 37 + verlichtingsset

Naast iconische motoren heeft LEGO ook iconische sportauto’s, zoals deze LEGO Lamborghini Sían FKP 37. De miniatuurversie is een stuk goedkoper dan de echte en komt met verschillende authentieke details.

Zo heeft de sportauto een versnellingsbak met 8 versnellingen, die je kunt activeren met de beweegbare schakelpaddle. Daarnaast kun je ook de V12 motor bewonderen met bewegende zuigers en vierwielaandrijving.

Je bouwt het allemaal met 3696 onderdelen en krijgt er een exclusief koffietafelboek bij met behind-the-scenes afbeeldingen en interviews. En om het nog realistischer te maken, bestaat er een speciale verlichtingsset om je Lambo tot leven te brengen.

LEGO Lamborghini Sian FKP 37 SHOP NU BIJ BOL.COM

7. LEGO Star Wars At-At

Als laatste kunnen ook Star Wars fanaten blij zijn met met deze ultieme LEGO Star Wars At-At set uit de Ultimate Collector Series. Met dit pakket van 6785 onderdelen en 9 minifiguren bouw je een At-At van 62 cm hoog als prominente toevoeging aan je kamer.

De romp van het Star Wars voertuig kan open en daar heb je plek voor 40 minifiguren, 2 speederbikes en een E-Web zware snelvuurblaster. Bovenin passen 2 LEGO figuren om het ding te besturen en verder kun je aan de slag met ronddraaiende kanonnen en verstelbare poten.

LEGO Star Wars At-At SHOP NU BIJ BOL.COM

Als je van replica’s houdt zijn LEGO sets een leuke manier om ze in huis te halen. Je kunt er extra trots op zijn, omdat je er zelf aan hebt gebouwd. Maar je hoeft je natuurlijk niet altijd aan sets te houden. Deze LEGO-bazen bouwden op eigen houtje een hele Lord of the Rings wereld met maar liefst 150 miljoen steentjes.