Tech

4 super nostalgische LEGO-bouwsets van Nintendo en Atari

LEGO sets nintendo atari

De bouwsets van LEGO worden al decennia gebruikt als speelgoed, maar dat is allang niet meer alleen voor kinderen bestemd. De Deense speelgoedfabrikant speelt handig in op het jeugdsentiment van volwassenen door sets op de markt te brengen die hen terugbrengen naar hun kindertijd. Van de onderstaande sets moesten we een traantje van nostalgie wegpinken, want wie heeft er nog nooit gespeeld met een Nintendo of Atari?

LEGO-bouwsets met een nostalgisch tintje

Volwassen gamers waren ook ooit jong. De volwassen generatie heeft ongetwijfeld in hun kindertijd gespeeld met een Nintendo Entertainment System (NES) en/of een Atari 2600. LEGO heeft een aantal bouwsets op de markt gebracht waar we warme gevoelens van krijgen. De onderstaande sets maken bij volwassen gamers nostalgische emoties los, dus zijn ze meer dan alleen LEGO-bouwsets.

Naast het feit dat LEGO-bouwsets een goede investering zijn brengen deze sets ons terug naar de jaren ‘70, ‘80, en ‘90, toen de spelcomputers voor het eerst op de markt kwamen. Super Mario Bros. staat in ons geheugen gegrift, en is onlosmakelijk verbonden met onze jeugd. De onderstaande sets maken je blij, dus schroom niet om ze voor je verjaardag te vragen.

lego bouwsets nostalgie

1. Nintendo Entertainment System

We trappen dit lijstje af met de wereldberoemde en nog steeds uitermate populaire Nintendo Entertainment System (NES). Dit was de eerste 8-bit spelcomputer dat door Nintendo op de markt werd gebracht. De set komt compleet met een old-skool televisie, en het bekendste spelletje van de NES, Super Mario Bros. Deze set bestaat uit 2.646 steentjes, en is een echte must-have voor verzamelaars.

Nintendo LEGO SHOP NU VOOR 250 EURO

2. Atari 2600

De eerste generatie gamers zijn de vijftig jaar inmiddels gepasseerd, maar ze zullen zich ongetwijfeld nog herinneren hoe ze urenlang met de Atari 2600 hebben gespeeld. Deze LEGO-set wordt geleverd met een joystick en de bekende Atari-games Asteroids, Adventure, en Centipede. Deze spellen zijn uiteraard niet te spelen, maar ze kunnen wel worden nagebouwd voor de ultieme ervaring.

LEGO Atari SHOP NU VOOR 209,99 EURO

3. LEGO Sonic the Hedgehog scene

Degenen die geen Nintendo 8-bit in huis had was waarschijnlijk fan van SEGA, een spelcomputer die op hetzelfde moment in opkomst was. Het paradepaardje van SEGA was de game Sonic the Hedgehog. LEGO heeft de iconische Green Hill Zone op de markt gebracht, en die wil jij als een gamende LEGO-fan absoluut in huis hebben. Als je de set in elkaar hebt gezet dan kun je deze mooi etaleren op de kast.

LEGO Sonic Hedgehog SHOP NU VOOR 54,99 EURO

4. The Mighty Bowser

Iedereen die vroeger op de (Super) Nintendo speelde vreesde deze verschrikkelijke eindbaas, maar stiekem willen we hem ook niet missen. LEGO heeft deze iconische set van The Mighty Bowser op de markt gebracht, en die hoort bij jou thuis te staan. Je bent even bezig met bouwen, maar als de set op de kast of tafel staat dan is het een echte blikvanger waar iedere volwassen gamer een traantje bij wegpinkt.

LEGO Bowser SHOP NU VOOR 199 EURO