Vette LEGO Porsche 911 RSR
Tech

Deze vette LEGO Porsche 911 SRS zit bomvol realistische features

Een Porsche is voor menigeen een droomauto, maar ook meteen een auto die voor de meeste mensen niet is weggelegd. Voor de goedkoopste Porsche ben je al meer dan 80.000 euro kwijt en voor iets als een Porsche 911 RSR, variëren de prijzen van rond de 200.000 euro tot een paar miljoen. Goedkoop toch een dikke Porsche in huis halen? Dat kan met de realistische LEGO versie van de Porsche 911 SRS.

LEGO Porsche 911 SRS met realistische details

Hoewel je niet zelf kunt rijden in je LEGO Porsche 911 SRS, komt de sportauto toch met behoorlijk wat zieke features. De LEGO replica is ontwikkeld in samenwerking met Porsche en is uitgerust met verschillende realistische details.

Zo is de cockpit uitgerust met een werkend stuur, een radarscherm, een brandblussysteem en zelfs een opdruk van het Laguna Seca circuit. En die kun je ook allemaal zien, dankzij de deuren die gewoon open kunnen.

LEGO Porsche 911 RSR
LEGO Porsche 911 SLR
SHOP NU VOOR 142 EURO

Motor met bewegende zuigers

Iets anders dat je de echte Porsche ervaring geeft is de zescilinder boxermotor met bewegende zuigers, die voor de achteras is geplaatst. Zo kun je live bekijken hoe de motor precies werkt en meteen ook de differentieel onafhankelijke vering in actie zien.

LEGO Porsche 911 RSR
Motor met bewegende zuigers

Andere realistische elementen zijn de voor- en achterlichten en de velgen met zwarte spaken. Verder maken de witte, rode en zwarte stickers je LEGO Porsche helemaal af en lijkt hij bijna net echt.

LEGO Porsche 911 RSR
Porsche 911 RSR met grote broer / Beeld: LEGO

Racen met je LEGO Porsche 911 RSR

De vette LEGO set bestaat uit 1.580 onderdelen om even zoet mee te zijn. Als je klaar bent is je Porsche zo’n 13 cm hoog en 50 cm lang. Helaas kun je er dan nog niet echt mee racen, of toch wel?

Voor mensen die ook de “weg” op willen met hun Porsche 911 RSR heeft RacingBrick speciaal een YouTube filmpje. Hierin wordt uitgelegd wat je precies nodig hebt om te eindigen met een op afstand bestuurbare Porsche. Wie weet dat het ooit nog een collector’s item wordt, want zoals je weet kun je LEGO ook als een soort investering zien.

En als je uitgespeeld bent, heeft LEGO nog een hoop andere sets om mee uit je dak te gaan. Bekijk ook deze 5 vette LEGO Star Wars sets om The Force mee in huis te halen.