lego_botanical
Interieur

LEGO komt dit jaar met milieuvriendelijke planten voor volwassenen

LEGO bracht vorig jaar veel verschillende sets, gericht op volwassenen, uit. Door de pandemie zijn veel volwassenen weer verslaafd geraakt aan hobby’s van vroeger. LEGO komt in 2021 met een speciale milieuvriendelijke set voor volwassenen. Denk aan bosjes bloemen en een bonsai-boompje.

LEGO gaat milieuvriendelijk

Deze keer is het geen spaceship of Ferrari. Een bos bloemen en een bonsaiboom van plastic is wat in 2021 de klok slaat. Eindelijk kun je bloemen en planten op een gemakkelijke manier in leven houden. Jouw bloemen zullen voortaan nooit meer verwelken tijdens jouw vakantie in Spanje.

LEGO vond dat het tijd was om voor groen te gaan. Het Deense bedrijf komt namelijk met de Botanical Collection. Een bijzondere reeks producten voor echte Groen Links-fans. Het zijn prachtige designs van bloemenboeketten en bonsai-bomen. Door de fantastische materialen en het mooie design lijken de bloemen ongelooflijk echt. Geen wonder dat de planten nu al voor komen in verschillende design-tijdschriften.

lego_millieuvriendelijk

Flower Bouqet

De reeks bestaat onder andere uit een Flower Bouqet, bestaand uit 756 steentjes in verschillende kleuren. Deze set bevat daarnaast lavendel, drie rozen, een papaver, twee leeuwenbekken, een astrabloem en madeliefjes. Een kleurrijk en gezellige set voor thuis.

Wat maakt deze reeks dan zo milieuvriendelijk? De plastic steentjes zijn gemaakt van materiaal wat op planten is gebaseerd. Dit is onderdeel van het grote plan van LEGO om hun volledige collectie milieuvriendelijk te maken.

“Sommige bloemstelen zijn gemaakt met langere Technic-onderdelen en andere bloemstelen zijn gemaakt met kleinere donkergroene connectors. Je kunt die uit elkaar halen en de steentjes opnieuw gebruiken om een van de bloemen te buigen of in te korten zodat ze precies in jouw vaas passen, of om sommige meer of minder te laten opvallen,” aldus Senior Lego Designer Anderson Grubb.

De set is zelf te bloemschikken en ongeveer 40 centimeter hoog. Je kunt de set kopen voor 59,99 euro en is alleen via LEGO zelf te bestellen.

Bonsaiboompje

Meer fan van een Japanse stijl in huis? Dan is deze bonsaiboom een leuk idee. Dit model is nog iets groter, met 878 steentjes, en is inclusief een rechthoekige pot en houten standaard. Je hebt een variant met bloesem of gewoon groene bladeren.

Het geheel is 18 centimeter hoog en kost ook 59,99 euro. Helaas wordt ook dit model pas vanaf 4 februari geleverd.