Film & Serie

LEGO-bazen breken wereldrecord met 150 miljoen steentjes in Lord of the Rings stijl

LEGO, lord of the rings,

Er is een bijzonder wereldrecord gebroken. Vijftig LEGO-liefhebbers hebben samen een heel erg groot kunstwerk gemaakt, bestaande uit 150 miljoen LEGO-steentjes. Hiermee hebben ze volgens The Guiness Book of World Records het grootste LEGO-bouwwerk ter wereld gemaakt.

Middle-Earth van LEGO

Deze eindbazen hebben maar liefst drie jaar over dit bouwwerk gedaan. Het schitterende kunstwerk is gebaseerd op de boeken en films van Lord of the Rings. Samen hebben ze het iconische Middle-Earth nagebouwd. De liefhebbers van deze films zullen versteld staan van de details.

Drie jaar ploeteren heeft een bijzonder resultaat. Onder andere de bekende Black Gate en de Pelennor Fields zijn tot in detail nagemaakt. Als je van dichtbij kijkt lijkt het alsof je in een van de films terecht bent gekomen.

Lego LOTR-set?

LEGO heeft officieel nog geen set uitgebracht met een Lord of the Rings-thema. Toch zijn er veel geruchten dat dit er wel aan zal komen. Dit komt mede omdat Amazon een Lord of the Rings prequel zal uitbrengen.

De prequel-serie zal zich afspelen tijdens de Second Age of Middle-Earth en speelt zich dus af voor de films van The Lord of The Rings en The Hobbit. De serie heeft een focus op het elfenrijk. We kunnen niet wachten op de eersten beelden. Stay tuned!