Tech

LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters zit bomvol grappige details

LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters

LEGO voor volwassenen is razend populair. De ene na de andere megagrote en ingewikkelde set vliegt de fysieke en online winkels uit. Vandaag lichten we één van de letterlijk grootste LEGO-sets voor volwassenen voor je uit: het LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters!

Ghostbusters was één van de succesvolste films van de jaren tachtig

De film Ghostbusters kwam uit in 1984 en was één van de grootste successen van het decennium. Krijg jij nostalgische gevoelens bij deze titel? Of heb je de film pas later ontdekt? Hoe dan ook is het een bijzonder grappige en onderhoudende film die niet alleen veel publiek trok, maar ook hoge waarderingscijfers.

De LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters set is een meer dan waardevol eerbetoon aan de film. Het gaat hier om hoofdkwartier van de Ghostbusters, een gebouw van drie verdiepingen inclusief het laboratorium, woonruimte en natuurlijk de spookfixerunit.

LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters SHOP NU VOOR 999,98

Bomvol grappige details

De set zit bomvol grappige details. Je kunt de figuurtjes naar beneden laten glijden langs de glijpaal, spoken vastzetten in de fixeerunit en er zijn tal van accessoires. De accessoires zijn bijzonder goed uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld het keukentje met daarin een koelkastje, pak melk en pizza’s. Het gebouw kan helemaal dicht, maar ook helemaal open zodat je een poppenhuis-effect krijgt.

LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters SHOP NU VOOR 999,98

De specificaties van de LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters op een rij

We zetten de specificaties van het fantastische LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters voor je op een rij:

  • Aantal onderdelen: 4634.
  • Aantal figuurtjes 9.
  • Aanbevolen minimumleeftijd: 16 jaar.
  • Gewicht in totaal 6442 gram.
  • Afmetingen 25 x 36 x 38 (b x h x l).

Eindeloos speel- en bouwplezier

Het mooie van LEGO voor volwassen is dat je er lang plezier van hebt. Eerst natuurlijk urenlang bouwplezier, daarna kun je er lekker mee spelen of als eyecatcher een mooie plek geven. Wist je dat LEGO-sets ook interessant zijn als belegging? Op veilingsite Catawiki brengen ze vaak aardige bedragen op.

LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters SHOP NU VOOR 999,98

Wat mag deze LEGO set kosten?

De set is zoals gezegd voor volwassenen en de prijs is dan ook niet kinderachtig. Wel heeft LEGO het heel tactisch onder de duizend euro weten te houden: de prijs voor het LEGO Ghostbusters Firehouse Headquarters is namelijk € 999,98.

Nog meer bouw- en speelplezier voor volwassenen

Andere fantastische LEGO-sets voor wie nostalgische gevoelens heeft over de jaren tachtig zijn de LEGO Nintendo Entertainments System of de LEGO-replica van de al even legendarische Atari 2600. Ook de LEGO Architecture serie is geweldig; wat dacht je van een Taj Mahal van LEGO of een Eiffeltoren van maar liefst 1,5 meter? Urenlang bouw- spelplezier lijkt ons bijna een understatement.