Tech

Bouwplezier op hoger niveau: de LEGO Death Star is een meesterwerk

Lego Death Star 1

LEGO is allang niet meer exclusief voor kinderen. Het merk bracht al veel tijdloze sets  voor volwassenen op de markt, die tot de verbeelding spreken van vele generaties over de hele wereld. Maar wat is nu de duurste – LEGO-set voor volwassenen die nu in ons land verkrijgbaar is? Maak kennis met de LEGO Star Wars UCS Death Star!

Meer dan zomaar een bouwpakket

De LEGO Star Wars UCS Death Star Is niet zomaar een LEGO bouwpakket – het is een meesterwerk. Met maar liefst 4.016 stukjes, deze set een eerbetoon aan het ultieme wapen van het Galactische Keizerrijk uit het Star Wars universum. Deze set is is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende LEGO-sets ooit gemaakt.

Urenlang bouwplezier, dat geldt voor veel LEGO voor volwassenen sets, maar met deze set is ook de doorgewinterde LEGO bouwer uren zoet.  Het bouwen van de LEGO Star Wars UCS Death Star  is een ervaring op zich. De duizenden stukjes komen gelukkig met een gedetailleerde bouwhandleiding; het bouwproces is een mix van concentratie, geduld en… pure vreugde wanneer je het ruimteschip langzaam tot leven ziet komen.

LEGO Death Star SHOP NU VOOR 1.299,95

LEGO Death Star een meesterwerk vol details

Wat deze set zo bijzonder maakt, is de ongelooflijke aandacht voor detail. Elk onderdeel van de Death Star is nauwkeurig gereproduceerd, van de binnenkant tot de buitenkant. Je krijgt er 23 mini-figuurtjes bij, waaronder de  legendarische personages zoals Han Solo, Chewbacca, Prinses Leia, Obi-Wan Kenobi, C-3PO en Luke Skywalker. De LEGO Death Star is niet goedkoop, maar na het bouwplezier heb je een echte blikvanger die je in je woonkamer of ander mooi plekje kunt neerzetten.

Daarnaast biedt de Ultimate Collector’s Millennium Falcon nog een ander interessant aspect: LEGO is een waardevolle investering. Omdat deze set zo exclusief en gewild is, kan de waarde in de loop der jaren stijgen. Veel verzamelaars beschouwen LEGO®-sets als waardevolle bezittingen die in waarde kunnen toenemen.

Koop jouw LEGO Death Star nu bij Bol.com

De LEGO Star Wars UCS Death Star met LEGO serienummer 75159 koop je nu bij Bol.com voor de prijs van € 1.299,95. Daarmee is het de duurste LEGO set van dit moment, even los gezien van speciale uitgaven in een kleine oplage zijn gemaakt. Klik op de blauwe knop onder de afbeelding en je gaat direct naar de bestelpagina.

LEGO Death Star SHOP NU VOOR 1.299,95

Bouw je liever een set op basis van bestaande architectuur? Dan zijn de LEGO Eiffeltoren of de LEGO Taj Mahal aanraders. Eén van de hoogst gewaardeerde LEGO Sets van dit moment is overigens ruimteschip, gebouw of voertuig maar een LEGO vleugelpiano waar je echt muziek mee kunt maken.