Tech

Must-have: LEGO komt met gigantische Eiffeltoren van 1,5 meter hoog

LEGO 10307 Eiffel Toren 1

LEGO heeft onlangs de hoogste set ooit uitgebracht: de nieuwe LEGO Eiffeltoren met een hoogte van 149 centimeter. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een Eiffeltoren op de markt brengt, maar dit is wel de hoogste. Daarnaast zitten er veel levensechte details in de set, dus het is volgens de Deense speelgoedfabrikant een unieke ervaring om het bouwwerk te bouwen. Wij namen deze set even onder de loep.

LEGO 10307 Eiffeltoren

Het is niet alleen de hoogste set die LEGO uitbrengt, maar deze set is zeer gedetailleerd. De vele bogen, dwarsverbindingen en balustrades die de echte Eiffeltoren heeft zijn terug te vinden in dit bouwwerk. Deze set past prima bij andere wereldberoemde gebouwen die LEGO op de markt heeft gebracht. De manier van opbouwen gebeurt in dezelfde fases zoals dat vroeger in het echt is gedaan.

Het opbouwen van deze 1,5 hoge Eiffeltoren geeft bouwers een unieke kijk in het proces zoals Gustave Eiffel het in het einde van de 19de eeuw heeft ontworpen. Deze LEGO-set is ontworpen voor fanatieke en ervaren bouwers, want deze set heb je niet zomaar even in elkaar gezet. Deze indrukwekkende toren zit vol met indrukwekkende details, zoals het kantoor van Eiffel, de uitkijkplatforms en zelfs de zendmast ontbreekt niet.

LEGO 10307 Eiffeltoren

LEGO 10307 Eiffel Toren 8

Hoogste LEGO set ooit

De set bestaat uit maar liefst 10.001 onderdelen, en wordt opgebouwd in vier fases, net zoals het geval was bij de echte Eiffeltoren. De toren is 149 centimeter hoog, 57 centimeter breed, en 57 centimeter diep. Het is een echte blikvanger in je huis, maar je kunt de set uiteraard ook kopen als investering. De details zijn verbluffend, ook aan de boulevard onder de toren, tot aan de bomen toe is gedacht.

LEGO 10307 Eiffel Toren 4

LEGO 10307 Eiffel Toren 3

Er hangt een flink prijskaartje aan de set, 629,99 euro, maar je krijgt er wel een prachtige set voor terug. LEGO-liefhebbers kunnen hun hart ophalen met dit pronkstuk, en mag niet aan de collectie van de echte LEGO-fans ontbreken. Je hebt dit bouwwerk niet in een korte tijd opgebouwd, dus je kunt lang genieten van het bouwproces. Deze Eiffeltoren is een must-have voor de liefhebbers van een realistische LEGO-set. Je kunt hem kopen op de website van LEGO.

LEGO 10307 Eiffel Toren 2 scaled

LEGO 10307 Eiffel Toren 6 scaled

LEGO 10307 Eiffel Toren 9

LEGO 10307 Eiffel Toren 5

LEGO 10307 Eiffel Toren 1