Wheels

Het indrukwekkende wagenpark van basketbal superster LeBron James

LeBron James autocollectie

Basketballer LeBron James verzamelt als hobby auto’s. Nu zijn er wel meer topsporters en andere beroemdheden die dat doen, maar de verzameling rides van James wordt omschreven als episch. Wat heeft de LA Lakers-vedette allemaal in de garage staan? Je leest het hieronder.

LeBron James, basketbal icoon

LeBron James, heeft een ontzagwekkend vermogen van naar schatting 500 miljoen dollar bij elkaar ge-basketbalt. Hoewel hij opvallend genoeg bekend staat als zuinig, bezit hij toch wel het een en ander aan luxegoederen. Waar hij namelijk wel veel geld aan uitgeeft, is zijn verzameling zeldzame en luxe auto’s.

Volgens de Amerikaanse site CelebAnswers bezit hij 15 auto’s met een gezamenlijke waarde van minimaal 2,5 miljoen dollar. Zijn wagenpark omvat supercars zoals een Lamborghini Aventador, drie Ferrari‘s, een Rolls-Royce, twee Maybachs en een Porsche. Hij hoeft zich geen zorgen te maken of hij het kan betalen, met een  jaarinkomen van bijna 100 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LeBron James (@lebron)

Lamborghini Aventador Roadster

Waarschijnlijk de duurste auto van James is zijn Lamborghini Aventador Roadster. Die heeft hem naar schatting 670.000 dollar gekost. Deze auto van het exclusieve automerk Lamborghini trekt in 3 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. De 6.5 liter V12 motor levert daarvoor het vermogen, dat ook goed is voor een topsnelheid van rond de 300 kilometer per uur. 

Drie Ferrari’s

LeBron James bezit 3 auto’s van het Italiaanse topmerk Ferrari. Een Ferrari 599 van bouwjaar 2009, die hij ooit voor zijn 25e verjaardag kocht. De 599 doet er maar 0,3 seconde langer over dan de Lamborghini Aventador Roadster, om van 0 naar 100 te accelereren. De topsnelheid ligt op zo’n 345 kilometer per uur.

James houdt wel van een opvallend kleurtje, want zijn Ferrari 458 Spider liet hij knalgeel spuiten. Ook dit is weer een erg snelle wagen: je trekt ermee van 0 naar 100 in 3,4 seconden. De topsnelheid ligt rond de 300 kilometer per uur.

De ‘traagste’ Ferrari van James is de Ferrari F430. Hiermee zit je toch nog in slechts 3,6 seconde van 0 op 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de F430 is zo’n 315 kilometer per uur. De maximumsnelheid in Amerika is overigens op zijn hoogst 130 km/h, op de Interstate Highways.

Mercedes-Maybach 57S en S650

Een auto die niet per se bedoeld is om in te racen, maar waar het meer draait om luxe en comfort is de Mercedes-Maybach 57S. De auto valt sowieso op door de customized kentekenplaat: daarop staat ‘KNG OF OH’, wat je kunt lezen als ‘King of Ohio’. Een verwijzing naar de tijd dat James bij de Cleveland Cavaliers in de staat Ohio speelde. Daarnaast bezit James nog een Maybach, een S650. Memphis Depay heeft er ook een.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-Maybach (@mercedesmaybach)

Porsche 911 Turbo S

De Ferrari’s zijn al snelheidsmonsters, maar dit is de auto waarmee James het snelst op kan trekken. In een verbijsterende 2,6 seconden zit je in een Porsche 911 Turbo S van 0 op 100 kilometer per uur. De topsnelheid? Die ligt met dank aan de 3.9 zescilinder motor rond de 330 kilometer per uur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Porsche 911 Turbo S (@911.turbos)

Rolls-Royce Phantom

Een Rolls-Royce mag natuurlijk niet ontbreken in de verzameling van een gefortuneerde autoliefhebber. Het bijzondere van de Phantom van James is dat hij deze cadeau heeft gekregen. In 2009 kreeg hij dit kostbare cadeau voor zijn 25ste verjaardag, van collega Shaquille O’Neal. De bekende Nederlandse ondernemer Edward Hollander heeft overigens een paars exemplaar van de Rolls Royce Phantom.