Film & Serie

League of Legends Arcane: deze herfst 2021 beschikbaar op Netflix

league of legends arcane

Netflix heeft zojuist een nieuwe animatieserie aangekondigd: League of Legends Arcane. De langverwachte serie wordt gemaakt door Riot Games ter ere van het 10-jarig jubileum van de populaire videogame League of Legends. In de korte teaser waren de champions Darius, Jinx en Vi te zien. Naar verwachting verschijnt de serie dit najaar op de streamingdienst.

League of Legends Arcane

De fantasy-serie Arcane werd al in oktober 2019 aangekondigd tijdens het tienjarig bestaan van het spel. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten, maar gelukkig is er nu ook goed nieuws. De Netflix-serie is vanaf deze herfst beschikbaar. Kun je ook niet wachten?

De League of Legends-animatieserie speelt zich af in de utopische regio van Piltover en het onderdrukte, ondergrondse Zaun. Daarnaast volgt de serie de oorsprong van twee champions, en de kracht die hen uit elkaar scheurt. De korte teaser toont onder andere Jinx en Vi, naast personages als Darius.

league of legends arcane

Series gebaseerd op games

League of Legends Arcane onderscheidt zich met een volledig andere animatiestijl. Een stijl die eerder doet denken aan Star Wars: The Bad Batch dan een anime. Eerder kwam er in maart Dota Dragon’s Blood uit, die zich duidelijk op volwassenen richt waar Arcane zich op een jonger publiek richt.

Binnenkort verschijnen er meer series op Netflix die gebaseerd zijn op games. Zo werkt SEGA samen met de streamingdienst aan een Sonic the Hedgehog serie. Ook komt er dit jaar een Tomb Raider en Resident Evil animatieserie uit. Gamers hoeven zich de komende jaren niet te vervelen.