Food & Drinks

Voortaan geniet je van lava-gebakken pizza’s op een vulkaan

lava-gebakken-pizza-pacaya-vulkaan

Stel je voor: je bevindt je op de Pacaya-vulkaan in Guatemala tijdens een avontuurlijke reis. Op de top van de vulkaan zie je opeens een man die pizza’s aan het bakken is. Welkom bij Pizza Pacaya, de pizzeria van chef David Garcia, waar de pizza’s worden bereid met behulp van de hitte van stromende lava. Laten we eens dieper op deze unieke culinaire ervaring induiken.

De reis naar de Pacaya-vulkaan

Het avontuur begint wanneer je je een weg baant door de hobbelige wegen van Zuid-Guatemala. Eenmaal aan de voet van de vulkaan kun je te voet of zelfs met een paard verder trekken naar de top. Het uitzicht onderweg is adembenemend, met spectaculaire uitzichten over de natuur. Maar dit is nog niet het beste aan de trip op de vulkaan. Eenmaal op de top van de Pacaya-vulkaan aangekomen, vind je namelijk chef David Garcia en zijn unieke pizzeria.

Uiteraard heb je wel wat honger na zo’n lange trip, dus zo’n Pizza van David gaat er wel in. Perfect dus om even te rusten en een pizza te eten op de vulkanische rotsen. Wat gaat er nou boven een heerlijk verse pizza met uitzicht over de landschappen van Guatemala, dat is wel even wat anders dan een pizza laten bezorgen op een boot?

Onvergetelijke ervaring van David Garcia

Chef Garcia kookt zijn pizza’s in rechthoekige pannen, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. Maar dit is nog niet het meest bijzondere aan de pizza’s van David. In plaats van een normale oven gebruikt hij namelijk de hitte van de lava om zijn pizza’s te bereiden. Dit is wel even wat anders dan een diepvries pizza in de oven knallen!

Je kunt kiezen uit verschillende toppings, waaronder klassiekers zoals pepperoni en salami. Je moet hier wel wat geld voor over hebben, want de pizza’s zijn wel een stukje duurder dan je gemiddelde pizza bij de domino’s, maar wel weer goedkoper dan een domino-rolex. De prijzen variëren van ongeveer $35 voor een kleine pizza tot $55 voor een grote pizza.