lauw-water-citroen-drinken
Health

Waarom jij voortaan je dag begint met lauw water en citroen

Begin je dag goed, door lauw water met citroen te drinken. We schreven al eerder over je dag beginnen met lauw water drinken. Daar kun je voor een nog beter effect dus citroen aan toevoegen. Deze gele vrucht zit namelijk bomvol belangrijke vitamines en nog veel meer. We zetten voor je op een rij waarom lauw water met citroen drinken een goed begin van je dag is.

Lauw water met citroen op de nuchtere maag

In ons eerder verschenen artikel over je dag beginnen met lauw water drinken, schreven we al dat dit goed is voor je metabolisme, immuunsysteem, spijsvertering, haar en je huid. Voeg je het sap van een half citroentje toe aan het lauwe water, dan versterkt dat de genoemde gezondheidseffecten. Het is waarschijnlijk wel even wennen die zure smaak, maar dat weegt niet op tegen de gezondheidsvoordelen.

Citroen zit bomvol met belangrijke voedingsstoffen. Het gaat onder andere om vitamine B, vitamine C, ijzer, magnesium en vezels. Je hebt maar een halve citroen per dag nodig. Volgens het tijdschrift Harper’s Bazaar versterkt het je spijsvertering en schijnt het ook te helpen tegen een opgeblazen gevoel en voorkomt het verstoppingen.

Lauw water met citroen

Wat zijn de bijwerkingen van citroen?

Heb je veel last van brandend maagzuur? Dan moet je wel opletten. Citroen heeft namelijk soms als bijwerking dat het zorgt voor oprispingen. Nog iets waar je op moet letten is dat citroenzuur niet bepaald goed voor je tandglazuur. Je kunt lauw water met citroen daarom het beste met een rietje drinken. Iedereen is weer anders: twijfel je of dit wel oké is voor jouw lichaam? Raadpleeg dan altijd eerst je huisarts of een voedingsdeskundige.

Lauw water met citroen

Varieer met fruit of gember

Lauw water met citroen drinken is een eenvoudige manier om je dag te beginnen op een gezonde manier. Zelfs wanneer je brak bent of een ochtendhumeur hebt, flans je het drankje zo in elkaar. Alleen al water drinken is natuurlijk sowieso al goed voor je. Het helpt om gifstoffen uit je lichaam af te voeren, simpelweg doordat je vaker moet plassen.

Kun je niet wennen aan de zuurheid van pure citroen? Doe er geen suiker bij, maar combineer het dan met wat aardbeien of ander fruit. Wat gember toevoegen is ook nog een optie, voor een supergezonde start van je dag.