Food & Drinks

Laphroaig en chef Soenil Bahadoer: speciaal 3-gangen foodtruck menu

laphroaig soenil bahadoer foodtruck menu
(Foto's: Laphroaig)

Laphroaig Single Malt Scotch Whisky loopt al jaren voorop in het aangaan van boeiende culinaire samenwerkingen, vooral met vooruitstrevende pioniers. Met grote trots presenteren ze een exclusief driegangen Foodtruck-menu, samengesteld door niemand minder dan de met twee Michelin-sterren bekroonde chef Soenil Bahadoer. Bovendien voegt Carl Gast van Lagerwal Amsterdam een uniek aperitief toe aan dit speciale menu. De onvergetelijke culinaire ‘Walking Foodtruck’ ervaring vindt plaats op 3 november bij Lagerwal Amsterdam inclusief een perfecte cocktail pairing samengesteld door single malt whisky Brand Ambassador Lewis Thomson. 

Laphroaig brengt smaakvolle verrassing

Al meer dan 200 jaar is Laphroaig een directe weerspiegeling van zijn herkomst. Islay is het eiland aan de westkust van Schotland, waar de single malt nummer één op turf gestookte whisky is. De invloed van het zilte zeewater en de frisse zeewind, gecombineerd met de aardse rokerigheid afkomstig van gemoute gerst, die op traditionele ovens wordt gekoeld door het gebruik van Islay-turf, vormt de essentie van Laphroaig. Deze elementen van zout, vuur en turf resulteren in een unieke en ongeëvenaarde whisky van superieure kwaliteit en smaak

De culinaire kunsten van Carl Gast, te vinden bij Lagerwal en Helling7, harmoniëren naadloos met de kernwaarden van Laphroaig. Hier wordt uitsluitend op open vuur gekookt, en net als de creaties van Soenil, draait het restaurant om eerlijke, onvervalste smaken met een karakter. Net zoals Laphroaig zelf.

laphroaig-single-malt-scotch-whisky

Taste Trailblazers

Taste Trailblazers brengt pioniers naar voren, dit keer moderne culinaire pioniers op het gebied van smaak. De beste chefs, degenen die de smaak industrie naar nieuwe hoogten tillen, combineren hun expertise met de unieke whisky en de drie elementen: zout, turf en vuur. Het resultaat is een ongeëvenaarde culinaire ervaring waarbij smaakcombinaties elkaar versterken, en dit alles wordt omlijst door de authentieke Laphroaig-beleving. Op 19 en 20 september hebben pers en influencers deze culinaire belevenis al kunnen ervaren in de Nederlandse wildernis: De Veluwe. Het was een groot succes, en nu is deze ervaring binnen handbereik voor iedereen.

laphroaig-taste-trailblazers

Laphroaig’s Food Truck Experience

Hieronder de unieke whisky en food pairing die de echte Laphroaig smaakbeleving in haar beste essentie weergeeft:

Amuse
Gemaakt door Carl Gast
Laphroaig 10 Smokey Paloma cocktail

Roti Paling
Roti new style, en wel met gerookte paling
Laphroaig Quarter Cask cocktail

Bara lam
Een gefrituurd surinaams broodje, rijkelijk belegd met lam
Laphroaig Select cocktail

Passievrucht, mango & kokosnoot
Een afsluiter met een exotische twist
Laphroaig 10 Sherry Oak cocktail

laphroaig-single-malt-scotch-whisky-menu

Het menu (incl. Laphroaig cocktail pairing) is te boeken voor € 95 via deze link.

Over Laphroaig Single Malt Scotch

De distilleerderij van Laphroaig, opgericht in 1815, is van origine een familiebedrijf en werd van generatie op generatie doorgegeven, zowel de receptuur als de maakwijze. Toen Ian Hunter in 1927 aan het roer kwam te staan, erfde hij enkele uitdagingen. Die juist zorgden voor de kenmerkende smaak van Laphroaig. Er was weinig mout te krijgen, daarom zette Hunter zijn eigen productie op en gebruikte traditionele ovens met open vuur, waarin hij turf van eigen grond gebruikte en de gerst koud rookte. Islay, gelegen in de Atlantische oceaan, zorgt ervoor dat de zilte zeewind en soms overstromingen de zoute smaak afgeven aan de vaten. Deze drie elementen, zout, turf en vuur, zorgen tot op de dag van vandaag voor de intense smaakbeleving van Laphroaig.

Toen Ian Hunter in 1954 overleed, liet hij de distilleerderij achter aan één van zijn trouwe managers. Het was Bessie Williamson die het roer overnam, de familietraditie voortzette en ervoor zorgde dat de klassieke tradities van Laphroaig whisky hoog in het vaandel bleven staan. De Laphroaig single malt is een bijzondere Schotse whisky, onlosmakelijk verbonden met de regio, die wereldberoemd werd door de rokerige en ziltige tonen.

laphroaig-single-malt-scotch-whisky-fles