arjen_lubach_lange_frans
Media

Lange Frans reageert op fabeltjesfuik-aflevering van Arjen Lubach

Arjen Lubach was zondag in zijn programma Zondag met Lubach weer flink op dreef. Hij had het in de aflevering over de zogenaamde fabeltjesfuik. Arjen Lubach had waarschijnlijk The Social Dilemma gekeken op Netflix en is daar flink door geïnspireerd. Hij bracht in kaart hoe mensen zich verliezen in complot theorieën door in een algoritme te verdwijnen.

Lange Frans reageert op Zondag met Lubach-aflevering

In Zondag met Lubach werd in rap tempo uitgelegd hoe dit in z’n werk gaat. Ook Lange Frans speelde een grote rol in de aflevering van Lubach. De rapper heeft namelijk zijn eigen podcast waarbij hij verschillende theorieën rondom o.a. corona bespreekt. Lange Frans bereikt hiermee veel mensen en heeft veel fans. Iets wat volgens Arjen Lubach erg gevaarlijk is en voor wantrouwen kan zorgen.

Lange Frans spreekt in zijn podcast onder andere met Janet Ossebaard. In deze aflevering bespreken ze onder andere de fantasie betreft het doodschieten van Mark Rutte. Ook zit hij met Wybren van Haga, een politicus die zich enorm populair heeft gemaakt onder vele ‘kritische denkers’. Frans lijkt een soort leider van complotdenkend Nederland te worden.

arjen_lubach_lange_frans

Fans en haters van de uitzending

Dat is ook de reden dat hij het hardst werd aangepakt door Arjen Lubach. Op de bekende hilarische Lubach manier werden alle complot gekkies op de hak genomen. Het resultaat was een super goed bekeken aflevering. Maar liefst 2 miljoen mensen keken naar deze aflevering van Zondag met Lubach.

De meeste mensen weten al hoe algoritmes werken en hoe fake news zich verspreidt. Toch heeft de aflevering van Arjen Lubach veel mensen de ogen geopend en regent het reacties vol lof. Maar er is ook kritiek op de aflevering, vooral onder complot denkers natuurlijk. Zij hebben direct een nieuw complot ontdekt na deze aflevering.

Het zou namelijk gaan om de echtgenote van de vrouw die het productiebedrijf achter Zondag met Lubach heeft opgericht. Zij is namelijk getrouwd met Kasja Ollongren. Kasja is de minister van Binnenlandse Zaken en Koningkrijksrelaties en kan volgens hen dus wel eens achter dit verhaal zitten. Lange Frans reageerde zelf ook op Lubach.

Arjen Lubach binnenkort bij Frans aan tafel?

In de tweet hierboven daagt hij Arjen Lubach uit om eens gezellig langs te komen in zijn podcast. Veel mensen op Twitter kunnen niet wachten op deze ontmoeting. Een reactie van Arjen Lubach is nog niet verschenen. Denken jullie dat de twee met elkaar om tafel gaan zitten? Bekijk de aflevering van Zondag met Lubach hieronder: