Wheels

Veelbesproken zakenman Salar Azimi koopt eerste Lamborghini Urus Performante in Nederland

Eerste Lamborghini Urus Performante in Nederland is van veelbesproken zakenman Salar Azimi

Onlangs kwam de Lamborghini Urus Performante uit: we hebben het dan over een auto met een vermogen van 666 pk en een prijskaartje van rond de 4 ton. Het eerste exemplaar van deze supercar is nu in Nederland gespot. Eigenaar is de veelbesproken zakenman van Iraanse afkomst Salar Azimi.

Van asielzoeker tot miljonair

Salar Azimi kwam in 1995 naar Nederland, hij was toen 13 jaar. De familie Azimi ontvluchtte het regime in Iran en vroeg in Nederland asiel aan. Salar studeerde accountancy aan de Avans Hogeschool in Breda en rondde vervolgens de bachelor studie bedrijfsmanagement aan de Fontys Hogeschool in Tilburg af.

Zijn afstudeeropdracht was een ondernemingsplan voor het opzetten van een telecomzaak. Dat ging zo goed dat Salar al snel daadwerkelijk veel geld verdiende met de opgezette zaak. Hij investeerde vervolgens in een kledingzaak, een computerzaak, diverse webshops en enkele jaren later in de vastgoed wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Salar Azimi (@salarazimi.official)

Uitbundige luxe

De extraverte zakenman steekt zijn luxe leven niet onder stoelen of banken. De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldde onlangs dat Azimi op vakantie in 5 dagen 150.000 euro uitgaf. De familie Azimi woont in het enige kasteel in Zeeuws-Vlaanderen: kasteel De Elderschans in Aardenburg. De familie Azimi bezit verder drie hotels en tientallen panden. Zakentijdschrift Quote schat het vermogen van de Azimi’s op zo’n 24 miljoen euro.

De Lamborghini Urus Performante

Even terug naar waar het allemaal om gaat: de Lamborghini Urus Performante. De eerste Super Sport Utility Vehicle ter wereld, zoals het op de officiële Lamborghini site vermeld staat.

De exacte prijs van deze supercar hangt deels af van de opties, maar komt al snel tussen de 350.000 en 450.000 euro uit. Het vermogen van de Lamborghini Urus Performante is een waanzinnige 666 pk. Daarmee trek je in 3,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 306 kilometer per uur.

Het wagenpark van Salar Azimi

Salar Azimi bezit een indrukwekkend wagenpark. Onder andere een Rolls Royce Wraith, Rolls Royce Ghost, meerdere Lamborghini’s en verschillende Mercedessen en AMG’s behoren tot het wagenpark van de familie Azimi.

In een interview met de Provinciale Zeeuwse Courant geeft Azimi aan dat de splinternieuwe Lamborghini Urus Performante vooral voor zijn broer en zakenpartner Sasam is bedoeld. “Hij is dol op auto’s. Voor mij is een auto eigenlijk een blik ijzer dat van A naar B rijdt. Maar mijn broer heeft er een passie voor”. In datzelfde interview geeft Azimi aan dat er nog meer uitbreiding van het wagenpark op komst is: ” Ik zag net de bestelbonnen en daaruit bleek dat we nog twee nieuwe Lamborghini’s en een nieuwe Maserati hebben besteld”.