Geld & Carrière

Zoveel kan Kylian Mbappé per dag verdienen in Saudi-Arabië

kylian-mbappe-salaris-saudi-arabie
Kylian Mbappé tijdens de Best FIFA Football Awards Foto: BSR

Tegenwoordig lijkt elke bekende voetballer Ronaldo naar Saudi-Arabië te volgen. Nu lijkt de volgende toptransfer in de maak. De Saoedische voetbalclub Al Hilal heeft namelijk een gigantisch bod uitgebracht dat alle records breekt op Kylian Mbappé. Maar wat kan de jonge superster van Paris Saint Germain eigenlijk gaan verdienen in de zandbak?

Een ongekend bod voor Mbappé

Al Hilal heeft volgens meerdere bronnen een wereldrecord bod van 300 miljoen euro uitgebracht op de 24-jarige aanvaller. Dit bod overtreft het huidige wereldrecord van €222 miljoen dat PSG in 2017 betaalde voor Neymar. Mbappé, die niet opgenomen is in de selectie van PSG voor de pre-season tour in Japan, heeft van de club een ultimatum gekregen: een nieuw contract tekenen of verkocht worden.

Ondanks zijn openbare verklaringen dat hij in Parijs wil blijven voor het komende seizoen 2023/24, zijn er bronnen die zeggen dat Mbappé ongelukkig is in de Franse hoofdstad. Hij zou PSG geïnformeerd hebben dat hij zijn derde jaar optie in zijn contract niet zal uitzitten, waardoor de club een moeilijke beslissing moet nemen: hun sterspeler deze zomer verkopen of hem gratis laten vertrekken in 2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Het salaris van Kylian Mbappé bij Al Hilal

Hoewel Mbappé’s droom om naar Real Madrid te gaan nog steeds levend is, biedt dit bod uit Saudi Arabië hem een unieke kans. Hij kan een contract voor één jaar tekenen in de ‘zandbak’, waardoor hij na een jaar gratis naar de topclub uit Madrid kan verhuizen. Het Franse media kanaal L’Equipe meldde dat de eigenaren van PSG klaar zijn om het voorstel van Al Hilal te accepteren. Zijn salaris bij PSG is al absurd, maar dit nieuwe bod gaat alles te boven.

Dit voorstel omvat een salarispakket van 700 miljoen voor Mbappé. De Saoedische club heeft toestemming gekregen om met de superster te praten over deze ongekende deal. Dit betekent dat Mbappé iets meer dan 1,9 miljoen per dag zou gaan verdienen. Om het nog gekker te maken, gaat hij hiermee ongeveer elk half uur een gemiddeld Nederlands jaarsalaris verdienen van rond de €40.000.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)