Wheels

Kunstenaar Pablo Lücker over creëren F1 Trophy: “Belangrijk om je dromen uit te spreken”

pablo-lucker-f1-trophy

Afgelopen woensdag werd op Circuit Zandvoort de Trophy van de F1 Heineken Dutch Grand Prix voor het eerst aan de wereld getoond. Deze speciale trophy is gecreëerd door de Nederlandse contemporary artist Pablo Lücker. Lücker is een internationaal geroemde kunstenaar die al flink wat jaren in de schijnwerpers staat. Manly mocht bij de trofee onthulling zijn en we grepen deze kans om Pablo vragen te stellen over het creëren van deze bijzondere trofee.

Kunstenaar Pablo Lücker

Pablo Lücker groeide op in een artistieke familie en was van kleins af aan al gek op tekenen. Hij ging naar de design academy en wist uiteindelijk van zijn hobby zijn werk te maken. Zijn kunst is herkenbaar, vernieuwend en inmiddels wereldwijd te koop. Hij werkte met verschillende grote merken zoals Adidas en Porsche. Pablo maakt schilderijen, sculpturen en art prints en heeft onder andere high-end badkamer sanitair en art cars van zijn visuele droomschrift voorzien. Met zijn unieke schrift transformeert hij verhalen in kunst.

Otto Esser, Marketing Manager bij Heineken: “Pablo zijn kunst is speels, verfrissend en modern. Hij vertelt met zijn stijl een verhaal en spreekt nieuwe generaties aan, daar zochten we vanuit Heineken naar. Ik vind dat hij daar bijzonder goed in is geslaagd”. “De kunst van Lücker komt ook terug in het winnaarspodium en langs het circuit. Ook wordt er een racehelm in dezelfde stijl uitgevoerd. Deze wordt, mét handtekeningen van de coureurs, geveild voor een goed doel”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PABLO LUCKER (@houseofpablolucker)

Pablo, gefeliciteerd met het creëren van de trophy. Hoe kwam deze samenwerking tot stand?

“Als artiest is het altijd belangrijk om je dromen uit te spreken. Ik kwam Guido van der Garde tegen en we dronken een biertje met elkaar. Ik vertelde hem dat het mijn droom was om ooit iets voor de Formule 1 te doen. Dromen werden werkelijkheid en nu staan we hier met deze trophy, zo kan het lopen.”

De trofee heeft jouw eigen stijl. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Ik denk dat het essentieel is om altijd authentiek te blijven. Ik heb mijn eigen handschrift gecreëerd waarin ik het verhaal van de Formule 1 heb weten te vangen. Je ziet de fans samenkomen, het circuit, Nederland, de stoplichten en nog veel meer. As je om het kunstwerk heenloopt dan zie je een volledig verhaal terugkomen. Het verhaal is in mijn ogen nog groter dan de award zelf. Daarnaast heb ik mijn kunst kunnen samenbrengen met een Formule 1-wagen. We zijn nog aan het kijken wat er met deze auto gaat gebeuren, wellicht een mooi plekje in een museum.”

Hoe vrij werd je gelaten in het creëren van de trofee?

“Ik werkte eerder met grote merken samen en ik ga altijd uit van het vertellen van verhalen. Natuurlijk is het thema F1 en daarom had ik weinig briefing nodig. Ik ben opgegroeid tussen de classic cars en heb een voorliefde voor sportauto’s. In het verleden heb ik ook een Lamborghini en een Porsche gedaan. Kunst en auto’s zijn sowieso twee werelden die op een prachtige manier samen kunnen komen. Een combinatie die super goed werkt.”

Je hebt verschillende grote samenwerkingen gedaan. Wat was jouw tofste project?

“Ik denk dat dit een van de meest bijzondere projecten voor mij is, vooral omdat het zo’n enorm groot event is. Ik denk dat de kracht van kunst het samenbrengen van mensen is en dat geldt ook voor sport. Als die twee werelden samenkomen dan gebeurt er iets unieks.”

Wat is de volgende stap voor jou?

“Ik heb nog zoveel dromen en ik denk dat het goed is om deze altijd uit te spreken. Een van mijn dromen is om samen met Elon Musk kunstwerken de ruimte in te schieten. Het begint allemaal met het manifesteren van je dromen. Deze boodschap wil ik ook graag naar buiten brengen.  ”