Dit is hoeveel je betaald voor een bezopen Tino Martin
Geld & Carrière

Dit kost een optreden van een dronken Tino Martin

Dat succesvolle zangers aardig wat centen verdienen per uur is niks nieuws natuurlijk. De prijzen verschillen maar een optreden van 30 minuten kan flink wat geld opleveren. En als je dat geld dan neerlegt, dan verwacht je natuurlijk wel een goed optreden. Deze keer staat de volkszanger Tino Martin niet te stralen op het podium maar bezopen op het podium. Dit is hoeveel je betaald voor een bezopen Tino Martin.

Wie is Tino Martin?

Tino Martin is een Nederlandse volkszanger en staat vooral bekend om zijn hits als Doe wat je wil (2013), Jij liet me vallen (2014), Later als ik groter ben (2017) en Zij weet het (2018). De zanger begon zijn zangcarrière als René Froger-imitator. In 2002 heb je hem kunnen bewonderen tijdens zijn deelname aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Tino Martin zong destijds This Is the Moment van Froger en werd tweede. Ook heeft hij meegedaan aan Idols.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tino Martin (@tinomartin)

Doorbraak van Tino Martin

In 2014 brak Tino Martin dan echt door met Jij liet me vallen. Hij ontving een Edison Award voor zijn album. Jij liet me vallen stond wekenlang in de Top 10. Ook de single Toch zal ik altijd aan je denken werd miljoenen keren bekeken en gestreamd op Spotify en Youtube. Een jaar later nam een hij een duet op met Dries Roelvink, Plaatje van een vrouw.

In 2015 stond hij met zijn eigen show op het podium in de schouwburg van Amstelveen. Tino Martin was in 2015 de meest geboekte artiest van dat jaar. Hij had in die tijd zo’n 400 optredens. Tino Martin is dol op talentenshow en deed ondanks zijn doorbraak mee aan het SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen.

Knettervals en straalbezopen

Na al het succes van de volkszanger is zijn laatste optreden helaas geen succes geweest. Volgens Juicechannel gaat het om een privé feestje waarbij de volkszanger ‘’straalbezopen’’ en knettervals aan het zingen was. Het ging om een 25-jarig huwelijksfeestje. Het stel betaalde een absurd bedrag voor het optreden van Tino Martin. Zo betaalde het stel maar liefst 12.000 euro, en dat voor een dronken Tino Martin.

In een video via TikTok is te zien hoe de zanger zijn hits zingt. Het bijschrift luidt als volgt: ‘’Tino Martin weer dronken’’. Volgens andere bronnen werd Tino Martin ook gelijk na het optreden door zijn manager weggehaald. Er zou tijd zijn voor foto’s na het optreden, maar dat kon helaas niet meer. Helaas is dit niet de eerste keer dat Tino Martin te diep in het glaasje heeft gekeken. Zo kon hij het op Bevrijdingsdag ook niet zuiver houden.

@dannyvanderhorstdj♬ origineel geluid – dannyvanderhorst1

Hoeveel verdient Tino Martijn per uur?

Een optreden van Tino Martin kost 12.500,00 exclusief BTW & Buma. Het gaat hier dan om een optreden van 30 minuten, inclusief een geluidsset en een geluidsman. Wil je ook een live band met professionele orkestbanden? Dan zal je toch echt meer moeten betalen.