Geld & Carrière

Dit kost een hemels optreden van ‘Engelbewaarder’ Marco Schuitmaker

kosten-optreden-marco-schuitmaker
Foto: Instagram @marcoschuitmaker

Marco Schuitmaker heeft afgelopen tijd de Nederlandse hitlijsten bestormd met zijn cover van het nummer Engelbewaarder. Heb jij Marco altijd al op je feestje willen boeken? Dan zal je misschien schrikken van de boekingskosten. Deze 24-jarige zanger uit Oude Pekela heeft weet namelijk maar al te goed wat zijn waarde op dit moment is. Maar hoeveel vraagt hij dan voor een optreden?

De wonderbaarlijke opkomst van Marco Schuitmaker

Marco Schuitmaker is een rising star in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn moderne versie van Engelbewaarder, een nummer oorspronkelijk geschreven door Mieke Gijs en Pierre Kartner in 1976, wist hij de hitlijsten te veroveren en de harten van voetbalfans en feestvierders te winnen. In september vorig jaar lanceerde Schuitmaker zijn versie van Engelbewaarder.

Ondanks een aarzelend begin, nam de populariteit erg toe nadat het nummer viral ging op TikTok. Het nummer werd snel een favoriet in Nederland en België en Schuitmaker kon begin dit jaar een contract bij Dino Music tekenen. De kers op de taart? Een optreden op het prestigieuze 538 Koningsdag-festival. Inmiddels vraagt hij bizar veel geld voor een optreden, maar gelukkig nog wel minder dan een optreden van André Hazes Jr.

Dit vraagt Marco Schuitmaker voor een optreden

Naast Engelbewaarder, heeft Schuitmaker onlangs een nieuw nummer uitgebracht genaamd ‘Zomernacht in Griekenland’. Met deze stroom van nieuwe muziek lijkt het erop dat Schuitmaker zijn plek in de hitlijsten wil behouden, en dat is niet zo gek als je ziet wat deze man vraagt voor een optreden van een half uur. Met deze roem is de waarde van Schuitmaker in de markt natuurlijk omhoog geschoten en wordt hij nu aangeboden door verschillende boekingsbureaus.

Met een optreden tarief van €3.295 voor 30 minuten is hij meteen een van de duurste Nederlandstalige zangers op de markt. Schuitmaker is bereid op te treden voor een publiek van maximaal 250 personen, maar ongeacht het aantal toeschouwers. Dus, heb je een paar duizend euro over en ben je een fan van Nederlandstalige muziek? Boek Marco voor je volgende feest.