Media

Koningsdag 2022: dit zijn de 5 leukste festivals op een rijtje

koningsdag 2022 leukste festivals

Eén van de grootste hoogtepunten van het jaar staat weer voor de deur – Koningsdag. Dit jaar is echter nog nét iets specialer. 2022 is het jaar dat Koningsdag na een lange tijd weer als vanouds gaat voelen. We kunnen ons voorstellen dat je de afgelopen jaren heel wat feestjes gemist hebt.

De leukste festivals op Koningsdag 2022 in Nederland

En die reden is waarom wij een top 5 hebben gemaakt van de leukste festivals die er te vinden zullen zijn op deze oer-Hollandse feestdag. Of je nou uit Amsterdam, Rotterdam of Den Haag komt – op 27 april is er voor iedereen wel iets te vinden, of je nou van Hardstyle, Techno, House of toch meer van de volksmuziek bent: er is geen betere manier om het festivalseizoen af te trappen dan op Koningsdag.

1. Kralingse Bos Festival (Rotterdam)

Deze naam zal je niet onbekend in de oren klinken. Het Kralingse Bos in Rotterdam is namelijk het podium van heel veel festivals. Denk bijvoorbeeld aan A Day At The Park en Reggae Rotterdam. Hoewel de organisatoren van het feest (Révolt) normaal gesproken bekend staat om hun intieme feestjes, zal het Kralingse Bos Festival plaats bieden aan ruim 20.000 bezoekers, verdeeld over 5 stages.

Met verschillende artiesten en genres is er voor iedere muziekliefhebber wat wils. Denk aan Hip-hop, Rap, House, Techno, Latin en Salsa. In het verleden hebben er bekende artiesten opgetreden als Chris Liebing, Jeugd van Tegenwoordig, Craig David en Hef. Kaarten zijn te krijgen vanaf €42,99.

2. Oranjebloesem (Amsterdam)

Oranjebloesem is meer voor de techno vlindertjes onder ons. Dit festival is al zes jaar lang een vast onderdeel van de Amsterdamse festival scene. Hoewel de Gemeente Amsterdam de afgelopen jaren veel bezig is geweest om grote evenementen uit de binnenstad te weren, heeft de organisatie van Oranjebloesem het voor elkaar weten te krijgen op het Olympisch Stadion als locatie te strikken.

De line up ziet er ook allesbehalve verkeerd uit. Met Reinier Zonneveld, Joris Voorn, Tsepo en De Sluwe Vos beloofd het een knaller te worden! De meest gedraaide genres zullen Techno, Deep House Disco, Underground en EDM zijn. Kaarten zijn te koop vanaf €52 (let op, dit zijn de laatste kaarten).

3. Kingsworld (Den Haag)

De afgelopen jaren heeft dit festival zich al in meerdere steden gevestigd, en dit keer is het de beurt aan het Zuiderpark in Den Haag. Kingsworld richt zich over het algemeen meer op de mainstream muzikanten. Denk hierbij aan artiesten als Bizzey, Emma Heesters, Dave Roelvink. Ook zijn stages voor onder ander ’90s muziek en het zogenaamde ‘Huis van Oranje’. Kaarten voor Kingsworld zijn te krijgen vanaf €33,50.

4. Loveland van Oranje (Amsterdam)

Het is algemeen bekend dat in- en rondom Amsterdam veruit de meeste grotere festivals te vinden zijn, en Loveland is een naam die er ieder jaar weer bij is. Net zoals bij de oudere broer ‘Loveland Festival’ staat er op Loveland van Oranje alleen maar het beste op het gebied van techno op het programma.

Met absolute techno grootmachten als Amelie Lens, Chris Stussy, Olivier Weiter, Secret Cinema en nog tientallen anderen, kunnen we vrijwel met zekerheid zeggen dat het een onvergetelijke dag gaat worden. Het festival wordt gegeven op de sportvelden van het Meerpark in Watergraafsmeer. Enige nadeel is dat het feest al om 20:00 stopt.

5. Kingsland (Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg)

Hoewel Kingsland maar één plek heeft in deze lijst, moeten dat er eigenlijk vier zijn. Kingsland wordt namelijk in vier verschillende steden gegeven. In Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg gaat het feestje losbarsten. Wat een leuk feitje is om te vermelden is dat elke editie op zichzelf een ander tintje heeft.

Zo richt de één zich meer op elektronische muziek als Techno en Deephouse, en de ander zich meer op Hiphop en Urban muziek. Wel zit er enige overlap in de lineup. De artiesten treden namelijk de hele dag roulerend op tijdens de verschillende festivals. Ze worden na hun optreden direct met de taxi of helikopter naar het volgende Kingsland festival gebracht voor hun volgende optreden. Tickets zijn tussen de €25 en €45.

Koningsdag 2022, het is eindelijk weer zover!

Koningsdag 2022 wordt een bijzondere feestdag. We hebben allemaal zo lang gesmacht om weer de volledige vrijheid te hebben zoals we dat normaal vinden. Wij hopen dat je wat aan bovenstaande festivallijst hebt, zodat de keuze voor een geschikt feestje niet té moeilijk wordt.

Lees ook eens één van onze andere artikelen: