Film & Serie

Deze 5 hilarische komedie-films op Netflix moet je gezien hebben

komedie-films op netflix

Je scrolt door Netflix, op zoek naar iets om naar te kijken, maar je hebt zin in een luchtige film. Herkenbaar? Wij weten als geen ander dat de enorme bibliotheek van komedie-films op Netflix een beetje intimiderend kan zijn, zeker als je kijkt naar de hoeveelheid ondermaatse films die er (helaas) ook op te vinden zijn.

Komedie-films op Netflix

Maar maak je geen zorgen. Als je dit keer zin hebt om in plaats van een griezelige horrorfilm eens een komedie-film te kijken, ben je aan het goede adres. Wij hebben een lijst gemaakt, zodat jij niet urenlang hoeft te zoeken naar leuke komedie-films op Netflix om naar te kijken.

1. Don’t look up

Als je deze film nog niet hebt gezien, raden we je sterk aan om de tijd vrij te maken. In Don’t Look Up ontdekken Dr. Randall Mindy en PhD-kandidaat Kate Dibiasky een allesvernietigende komeet die op weg is naar de aarde. De komeet is ongeveer 9 km breed en zou de aarde binnen 6 maanden raken, wat zou resulteren in massale uitsterving.

Deze film is een satirische herinnering dat de wereld op het punt staat om te vergaan en hoe belangrijk dat ook is, toch zijn er mensen die het allemaal niet zo serieus nemen. Het is een film met een absolute sterrencast. Hoewel de meningen verdeeld zijn, is Don’t Look Up voor ons een van de meest vermakelijke films van vorig jaar geweest.

2. Tower Heist

Wat er eigenlijk alleen toe doet bij komedie-films zijn twee vragen: 1. Maakt de film je aan het lachen? En 2. Valt de cast en hun performance in de smaak bij de fans? Bij Tower Heist is er één antwoord op die twee vragen, en dat is ja. Hoewel de mate van ongeloofwaardigheid in deze film hoog is, hebben wij ons hiermee erg vermaakt:

Josh Kovaks (Ben Stiller) beheert al meer dan 10 jaar een van de meest luxueuze en best beveiligde woningen van New York City. Een van de bewoners van het gebouw, Arthur Shaw (Alan Alda), moet een huisarrest uitzitten voor de diefstal van meer dan $2 miljard van zijn investeerders, waaronder Josh en een aantal collega’s.

Vastbesloten om het geld terug te krijgen wat Shaw van hen gestolen heeft, roepen ze de hulp in van kruimeldief Slide (Eddie Murphy) om in te breken in het luxe penthouse van Shaw.

3. Meet The Parents

Alles wat er mis kan gaan gaat er mis voor aanstaande bruidegom Greg Focker (Ben Stiller) in Meet The Parents. De problemen beginnen met de rampzalige eerste ontmoeting van Greg met de familie van zijn vriendin, en met name haar intimiderende vader Jack Byrnes (Robert De Niro). Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts.

4. I Care A Lot

Een film over kapitalisme in optima forma. In I Care A Lot is Marla Grayson (Rosamund Pike) een professionele, door de rechtbank aangestelde voogd voor tientallen bejaardenafdelingen. Op een legale maar dubieuze manier weet ze, samen met haar partner, het vermogen van deze ouderen slim in eigen zak te steken.

Dit gaat echter mis als ze een rijke oude vrouw in hun vizier krijgen, Jennifer Peterson (Dianne Wiest), een rijke gepensioneerde vrouw zonder levende erfgenamen of familie. Dat laatste blijkt echter niet waar te zijn. Het oude lieve vrouwtje blijkt de moeder te zijn van een Maffia-baas (Peter Dinklage).

5. The Big Lebowski

Jeff Bridges speelt in de komedie-film The Big Lebowski Jeff Lebowski, die erop staat “The Dude” te worden genoemd. The Dude is een sympathieke luiaard die zijn dagen slijt met zijn stoner vrienden in het bowlingcentrum, iets wat zijn allergrootste passie is.

Ook heeft The Dude toevallig dezelfde naam als een miljonair wiens vrouw veel gevaarlijke mensen een hoop geld schuldig is – wat erin resulteert dat de goede naam van The Dude bevuild is. Vastberaden om zijn naam te zuiveren, dompelen hij en zijn vrienden zich onder in de onderwereld van Los Angeles.

Films & Series op Netflix

Naast de grote lijst van komedie-films op Netflix, is er natuurlijk nog veel meer te bekijken. Om ervoor te zorgen dat jij zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het zoeken naar een nieuwe film of serie, maken wij regelmatig Netflix artikelen over de beste producties die erop te vinden zijn, of nog komen.

Die kan je hier bekijken: