koffie_zwart_psychopaat
Food & Drinks

Wetenschap: ‘Je koffie zwart drinken, is een teken dat je psychopaat bent’

Koffie hoort bij het leven. Je hebt koffie in verschillende soorten en smaken. Ken jij mensen die hun koffie altijd zwart drinken? Dan is er een grote kans, volgens deze studie, dat je een psychopaat in jouw omgeving hebt. 

Psychopaten drinken hun koffie zwart

Koffiedrinkers kunnen niet zonder hun bakkie pleur in de ochtend. Krantje d’r bij en de dag op een goede manier starten. Sommige mensen drinken hun koffie altijd zwart. Vanaf nu moet je die mensen goed in de gaten houden. Deze mensen zijn namelijk knettergek.

Dit is de conclusie na een onderzoek van de Universiteit van Innsbruck. Aan deze studie deden 1000 mensen mee, zowel mannen als vrouwen. Deze mensen moesten eten en drinken beoordelen op een schaal van 1 tot 6. Hierna kregen dezelfde deelnemers een persoonlijkheidstest.

koffie_zwart_psychopaat

Bijzondere resultaten

De resultaten van deze test waren vrij opvallend. De mensen die hun koffie zwart drinken hebben een zwarte ziel. Hun donkere persoonlijkheid viel op uit dit onderzoek. De Universiteit van Innsbruck haalde hier een opvallende conclusie uit.

De auteurs van de studie Tobias Greitemeyer en Christina Sagioglou schreven namelijk: “Het resultaat toont aan dat degenen die van een bittere smaak houden, vaker kwaadaardige en sadistische karaktereigenschappen hebben.”

Deze psychopathische eigenschappen gelden ook voor mensen die gek zijn op bittere smaken. Denk aan tonic en bittere biertjes. Mensen die van zoet houden zijn begripvolle en sympathieker. Uiteraard nemen we dit onderzoek met een klein beetje zout. Maar let voortaan goed op die vrienden met hun zwarte bak pleur.