Food & Drinks

Koffie? Deze 10 dingen wist je nog niet!

Koffie Deze 10 dingen wist je nog niet 1

Elke ochtend zoeken we onze redding in een kop koffie. Heb je ook eens zin om interessant te doen bij de koffiemachine? Maar weet jij eigenlijk hoe het zit met die brandgraat, intensiteit en het cafeïnegehalte? Nee? Wij helpen je wel op weg!

1.Koffie is eigenlijk een rode vrucht. De koffieboon die iedereen kent is eigenlijk de pit van deze vrucht!

2. Een gemiddelde kop koffie bevat rond de 90 mg cafeïne. Cafeïne begint na 15-20 minuten te werken. Het effect kan 8 tot 14 uur duren, afhankelijk van de persoon natuurlijk.

3. De cremalaag is het enige visuele aspect van je bonenkoffie. De kleur, de dikte en het gemarmerde effect zeggen niks over de kwaliteit maar wel over de versheid van de bonen en hoe sterk de koffie gebrand is!

Koffie Deze 10 dingen wist je nog niet

4. Espresso’s hebben vaak een hoge intensiteit maar bevatten minder cafeïne dan filterkoffie.

5. Hoe langer de boon wordt geroosterd, des te meer de smaak van de koffie bitter wordt.

6. Je kunt het beste voordat je koffie drinkt een glas water drinken. Het water reinigt namelijk je smaakpapillen, wat er voor zorgt dat je de aroma’s beter proeft.

7. Latte Art is niet alleen decoratief: als de tekening in de melk blijft staan, betekent dit dat het schuim en de koffie perfect gemaakt zijn. Dit is het bewijs van kwalitatieve koffie!

8. Koffie staat in de Schijf van Vijf.

9. Hoe langer de koffie in aanraking is water, des te hoger het cafeïnegehalte van de koffie.

10. De brandgraat zegt niets over het cafeïnegehalte in de koffie. Een hogere intensiteit hoeft dus niet meer cafeïne te bevatten!

giphy

Zo, dan weet je nu in principe alles wat je moet weten over dit zwarte wondermiddel. Tijd voor een bakkie!