Life

De klik met je date verdwenen? 3 logische redenen waarom

klik

Bij sommige mensen is er tijdens een ontmoeting meteen chemie, een aantrekkingskracht dat veel mensen als ‘een klik’ omschrijven. Jullie hebben het gevoel dat jullie elkaar al jaren kennen, dus ‘het klikt’. Maar het komt weleens voor dat die zogenoemde klik plotseling is verdwenen. Vaak is dat dan meteen de laatste date, want de aantrekkingskracht is weg. Hoe komt dat? Wij hebben het opgezocht.

1. Van gedachten veranderen en opdringerig

Vrouwen reageren vanuit emotie op een man. Als jullie daten dan kan de vonk overspringen, maar dat moet die bekende klik er ook zijn, anders komt dat vuurtje nooit op gang. Vooral als jullie net aan het daten zijn, dan hoeft er maar iets te gebeuren, en de sfeer wordt kil en afstandelijk. Dan is de chemie weg, en dan is ze haar interesse in jou verloren. Maar hoe komt dat toch? Mannen weten meestal zelf de oorzaak niet, wat onzekerheid en twijfel in de hand werkt, en dan is alles wat je zegt vaak teveel.

Overhaast gedrag is een boosdoener. Je wilt te snel. Sommige vrouwen kunnen dit als opdringerig gedrag beschouwen, wanhopig zelfs. Op dat punt knapt de chemie tussen jullie als een zeepbel uit elkaar. Dan gaat niets meer goed, en dan maak je het nog erger als je de boel wilt lijmen met ondoordachte woorden en opmerkingen. Een beetje flirten heeft dan ook geen zin meer, en in het ergste geval lacht ze je ook nog uit.

daten klik verdwijnen

2. Zelfverzekerdheid en onduidelijkheid

Onzekere mannen worden vaak ook aan de kant gesmeten. Een vrouw houdt van een man die ‘er staat’, een zelfverzekerde man die weet wat hij wil. Mannen die het voortouw nemen hebben meer kans op een stabiele connectie. Pas er wel op dat je niet arrogant overkomt, want dat is voor veel vrouwen ook een regelrechte afknapper. Onduidelijkheid trekt een vrouw ook niet lang, dan bestaat er ook een reële kans dat de klik tussen jullie verdwijnt.

3. Spanning en aantrekkingskracht

Last but not least: spanning. Als je een beetje mysterieus blijft dan blijft ook die klik langer in stand. Vrouwen vinden spanning en mysterie bij een man interessant. Je mag haar best laten weten dat je haar wel ziet zitten, maar je hoeft jezelf niet voor haar voeten te gooien. Het draait allemaal om aantrekkingskracht. Als je dat in stand weet te houden, dan is de kans groot dat ze niet kan wachten tot een tweede date.

daten klik chemie